sport

Kézilabda / 1 hónapja
A román válogatott 29-24 (15-12) arányú győzelmet aratott Szenegál fölött vasárnap Kumamotóban, a Japánban zajló női kézilabda világbajnokság második versenynapján. Ugyanebben a csoportban Magyarország 25-29-re kikapott Spanyolországtól, Montenegró pedig 30-21-re verte Kazahsztánt.
PSD: Az Első ház program megszüntetése nagyobb költségeket ró a fiatal családokra
 Nagyobb költségeket fog jelenteni az Első ház program megszüntetése annak a 30.000 fiatalnak, akik évente támogatásban részesültek a programon keresztül, állítja a Szociáldemokrata Párt (PSD), rámutatva, hogy Florin Cîţu liberális párti pénzügyminiszter ezzel több mint 100.000 lejt „vesz ki a fiatal családok zsebéből”.
Mesemaraton a nagyváradi Szent László gimnáziumban
Temesvár: Emberi maradványokra bukkantak a város egyik kijáratánál
Emberi maradványokat találtak kedd reggel Temesvár kijáratánál egy közeli temető gondozói. A rendőrség in rem (vagyis a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárásba kezdett gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében.
A geotermia a jövő egyik energiaforrása
Évente több mint 650 ezer lakás, másfél millió ember használ távfűtést.
Börtönben marad Liviu Dragnea
 Elutasította kedden a legfelsőbb bíróság egyik öttagú testülete Liviu Dragnea semmisségi folyamodványát, amelyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke a fiktív alkalmazások perében rá kiszabott három és fél éves börtönbüntetés eltörlését kérte.