Hallgassa élőben!

reformáció 500.

3 éve
Múlt vasárnap, az ilyentájt már ajándéknak számító késő őszi verőfényes napsütésben, családias hangulatban emlékeztünk meg gyülekezetünkben a reformáció elindulásának félévezredes évfordulójáról.
3 éve
A reformáció 500. évfordulója tiszteletére dr. Fischl Vilmos lutheránus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára szolgált vasárnap délelőtt a nagyvárad-olaszi gyülekezetben.
3 éve
A csütörtöki hangverseny műsorát a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére állították össze. Két német zeneszerzőnek, Felix Mendelssohn-Bartholdynak és Johann Sebastian Bachnak az immár fél évezredes reformációhoz kötődő művei csendültek fel az Enescu-Bartók koncertteremben.
1


Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
Oltean Csongor marad a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke
Újabb kétéves elnöki megbízást kapott Oltean Csongor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) küldöttgyűlésétől – közölte vasárnap az ernyőszervezet.