Hallgassa élőben!

orvosi

2 éve
A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) 1993 óta minden évben megrendezi a Tudományos Diákköri Konferenciát, amely az egyedüli olyan rendezvény az erdélyi orvosképzésben, ahol a hallgatók anyanyelvükön, magyarul mutathatják be tudományos munkáikat, és mérhetik össze kutatásaik eredményeit az orvosi, fogorvosi és a gyógyszerészeti szakterületeken belül.
4 éve
Jó ideje léteznek, mégis kevesen tudnak róluk: mind Nagyváradon, mind a megyében ügyeleti központok is fogadják a betegeket délutántól reggelig, illetve egész hétvégén és ünnepnapokon.
5 éve
Március elejéig kérvényezhetik a diákok, hogy magyarul szeretnének felvételizni a Nagyváradi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre. Az lenne a jó, ha minél több igénylés érkezne be.
10 éve
Korábbi ígéretéhez híven Kincses előd ügyvéd beperelte a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemet (MOGYE) a Maros megyei törvényszék közigazgatási részlegén, azzal a kéréssel, hogy nyilvánítsák semmissé az egyetemi chartát, mivel az nem felel meg az érvényben levő tanügyi törvény előírásainak.
10 éve
Az amerikai Bruce Beutler és a luxemburgi születésű Jules Hoffmann a kanadai Ralph Steinmannal megosztva kapta az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be tegnap a svéd Karolinska Intézetben.
11 éve

Nagyvárad - A Nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetősége fegyelmi eljárást kezdeményezett egy nőgyógyász és az asszisztense ellen, azután, hogy egy páciens tisztázatlan körülmények közt elhunyt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja


Női kézilabda-vb: a csehek legyőzésével középdöntős a magyar válogatott
A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal Klujber Katrin volt.
Legálissá tennék az összes személyes célra tartott kábítószert Torontóban
Az intézkedéssel a drogtúladagolásban elhunytak számát szeretnék csökkenteni.
Orbán Viktor: adni jó!
A kormányfő több fényképet is megosztott a Facebook-oldalán, az Adventi készülődés című albumában.
Majd' 15 centis farkasnyomot találtak a friss hóban a Börzsönyben
A hírről az Ipoly Erdő Zrt. számolt be Facebook-oldalán, egy fotót is mellékeltek hozzá.
Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon
A határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma – mondta Bakondi György.