napi adat

Koronavírus Biharban / 2 hete
A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint október 10-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 231 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez tizeneggyel kevesebb mint az előző napon. Bihar megyében eddig 3159-an gyógyultak ki a betegségből, ez eggyel több mint az előző napon. Összesen eddig 4011 koronavírusos esetet igazoltak megyénkben.
Koronavírus Biharban / 2 hete
A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint október 9-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 242 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez hárommal kevesebb mint az előző napon. Bihar megyében eddig 3158-an gyógyultak ki a betegségből, ez 97-tel több mint az előző napon. Összesen eddig 3965 koronavírusos esetet igazoltak megyénkben.


Az északi-sarkvidéki tengeri jég eddigi legkisebb októberi kiterjedését mérték idén
A szokatlanul meleg óceánvíz lassítja a jégtakaró újraképződését.
Az USR ismét benyújtotta az iskolák politikamentesítését célzó tervezetét
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ismét benyújtotta a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amely megtiltaná az iskolákban és tanfelügyelőségeken vezető vagy ellenőrző tisztséget betöltő személyeknek, hogy megbízatásuk alatt pártpolitikai tisztségük is legyen.
V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén vett részt Orbán Viktor
A koronavírusjárvány és a a franciaországi iszlamista merényleteket voltak a fő témái a megbeszéléseknek.
November 30-áig lehet igényelni az egyházak közösségi célú programjainak támogatását
Soltész Miklós reményeit fejezte ki, hogy a járványhelyzet jövő nyáron már megengedi táborok, közösségi programok szervezését.
Iohannis: Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat kell szabniuk
 Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat és eszközöket kell megszabniuk a koronavírustesztek kölcsönös elismerésére – jelentette ki csütörtök este Klaus Iohannis.