nagyvaradi var

1 éve
Megkezdődött a nagyváradi várban a felújítási munkálatok következő szakasza. A pénzt az EU biztosítja, a határidő harminc hónap. Tegnap a helyszínen tájékozódtunk a részletekről.
2 éve
Az eddig a városházán tárolt archívum egy részét helyhiány miatt átviszik a várba. Egyéb újdonság a városi múzeummal kapcsolatban, hogy Imre Zoltán főigazgató-helyettes kapcsolatainak köszönhetően Váradra kerül Hoppál Mihály gyűjteményének egy része.
2 éve
A Bihari Napló olvasói jelezték az elmúlt napokban, hogy internetről lemásolt, esetenként pixelesre nagyított és rámákba helyezett posztereket szegeztek ki a nagyváradi fejedelmi palota termeinek a falaira, amelyeken 16–17. századi eredeti freskók vannak.
2 éve
Három napig gyerekzsivajtól volt hangos a váradi vár, az elmúlt hétvégén ugyanis második alkalommal rendezték meg a gyereknapi Kids Festet. Számos programmal várták a gyerekeket és szüleiket.
4 éve
A Szakszervezetek Művelődési Házában mutatták be szerdán az V. Nyári Színházi Fesztivál keretében a Hello, Dolly! című közismert musicalt.
4 éve
Szerda délután a vár volt katonai adminisztrációs épületében (I) gyűltek össze az idei Minden Magyar Majálisa nevű kétnapos rendezvény szervezői, egy utolsó közös megbeszélés végett.


Ők a legnagyobb gyerekgyárosok Hollywoodban
Van, akinek még a szívtipró Mick Jaggernél is több csemetéje van.
Digitális adatbázis 1956-os röplapokból
Rálőttek egy papra Lyonban, életveszélyesen megsérült
A görög állampolgárságú pap éppen a templomot zárta be, amikor egy puskával kétszer rálőttek.
Rengeteg előfizetőt veszített a Netflix a botrányfilm miatt
Sokak ellenszenvét és felháborodását váltotta ki a Cuties, van olyan is, aki szerint egyenesen a pedofíliát reklámozza.
Aba Sámuel DNS-e választ adhat az Árpád-ház hun eredetére (videó)
Az eddigi eredmények is szenzációsnak mondhatók, ugyanis megtalálták az 1040-es években épített templomot, ahol harmadik magyar királyunk maradványait végső nyugalomra helyezték.