Hallgassa élőben!

Magyar Filmnapok

5 éve
A Festum Varadinum keretében I. alkalommal szerveztek Magyar Filmnapokat a Lotus Centerben a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a bukaresti Balassi Intézet együttműködésének köszönhetően. A szervezőkkel, és az egyik film társrendezőjével beszélgettünk.
5 éve
Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető elnökének ötlete nyomán Magyar filmnapok foglalták keretbe az idei Festum Varadinum ünnepségsorozatot, ennek elő-, illetve utórendezvényeként.
5 éve
Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke ötlete nyomán, az idén első alkalommal Magyar filmnapokat is hirdettek az április 17-24. között zajló Festum Varadinum ünnepségsorozat elő-, illetve utórendezvényeként, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) és a bukaresti Balassi Intézet- Bukaresti Magyar Intézet koprodukciójában.
5 éve
Változatos programmal jelentkezik az első alkalommal megszervezett Magyar Filmnap a Varadinum fesztivál keretében. A Nagyváradi Magyar Diákszövetség hagyományaihoz híven a kultúrára is komolyan odafigyel a fiatalos programjai mellett.
7 éve
A Metrion Egyesület és a Partiumi Magyar Művelődési Céh tisztelettel meghívja Önt az alábbi eseményre: október 3. és 5. között újra Magyar Filmnapok Nagyváradon! Helyszín a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme. Az eseményre a belépés díjtalan.
9 éve
Szombaton, október 6-án 16–22.30 óra között szervezik meg a 12. Filmtettfeszt – Magyar Filmnapokat Nagyváradon. Helyszín a Moszkva Kávézó.
1


A kijelölt miniszterelnök az RMDSZ-szel közösen folytatta a kormányprogram kidolgozását
Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szakértőivel és az RMDSZ képviselőivel közösen folytatta szombaton a kormányprogram kidolgozását – adta hírül a kormány sajtóirodája.
CNCAV: 127.305 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban
Az üzem teljes kapacitással várhatóan 4-5 év múlva fog majd működni.
Emil Boc: a kolozsváriak fele megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát
A kolozsváriak 56 százaléka beoltatta magát koronavírus ellen, 50 százalék a vakcina második dózisát is megkapta már – jelentette be szombaton a város polgármestere.
Liu Shaolin arany-, Krueger ezüstérmes lett 500 méteren
Liu Shaolin Sándor arany-, Krueger John-Henry pedig ezüstérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának első, pekingi állomásán.