Hallgassa élőben!

Hortobágy

3 éve
Az érmelléki és a hortobágyi régió kapcsolatainak felélesztése, a természeti értékek óvása, megőrzése és népszerűsítése. Dióhéjban ezek a céljai Szalacs és Hortobágy települések közös pályázatának, melynek nyitókonferenciáját szombaton tartották az ottományi Komáromi kúriában.
4 éve
Az idei már a harmadik alkalom volt, amikor a szalacsi "gasztrokommandó" Hortobágyon járt. A 2015-ben indított „Hídtól hídig” nevű kezdeményezés célja az volt, hogy a kultúrán keresztül hozza közelebb a határ melletti megyéket, azok településeit. 
5 éve
Tavaly volt az első, idén pedig a második úgynevezett Magyar Szürke-Barátok Találkozója a Hajdú–Bihar megyei Hortobágyon. A főzőversenyen a szalacsiak Arany-bogrács díjat nyertek.


A kijelölt miniszterelnök az RMDSZ-szel közösen folytatta a kormányprogram kidolgozását
Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szakértőivel és az RMDSZ képviselőivel közösen folytatta szombaton a kormányprogram kidolgozását – adta hírül a kormány sajtóirodája.
CNCAV: 127.305 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban
Az üzem teljes kapacitással várhatóan 4-5 év múlva fog majd működni.
Emil Boc: a kolozsváriak fele megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát
A kolozsváriak 56 százaléka beoltatta magát koronavírus ellen, 50 százalék a vakcina második dózisát is megkapta már – jelentette be szombaton a város polgármestere.
Liu Shaolin arany-, Krueger ezüstérmes lett 500 méteren
Liu Shaolin Sándor arany-, Krueger John-Henry pedig ezüstérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának első, pekingi állomásán.