Hallgassa élőben!

házszentelés

2 éve
Vízkereszthez kapcsolódva a nagyváradi plébániákhoz tartozó lakásokban is elkezdődtek a házszentelések, vannak olyan helyek, ahol már be is fejeződtek. Szabó Ervin várad-olaszi plébánost és Puia József ministránst kísértük el hétfő délelőtt két lakásba.
3 éve
Nagyváradon is elkezdődtek a házszentelések. Szerda délben Vass Csaba, Katalin-telepi plébánost, lazarista szerzetest és Strifler Andrea kántort elkísértük egy Szováta utcai lakásba.
5 éve
A házszentelés eredete a kánai menyegzőre vezethető vissza. Jézus Krisztus bement egy házba és a jelenlétével megszentelte a hajlékot, vagyis áldást vitt az ott élő szegény családnak.
6 éve
A január 6-i Vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep, a 4. századig Jézus születésnapját, illetve az év kezdetét is ekkor ünnepelték. A nagyváradi római katolikus plébániákhoz tartozó lakásokban is kezdődnek ezután a házszentelések.
8 éve
Nagyvárad- A vízkereszt után a nagyváradi római katolikus plébániákhoz tartozó lakásokban is elkezdődtek a házszentelések, a legtöbb helyen már be is fejeződtek. Gyenge Béla plébánost kísértük el a minap.
12 éve

A keresztény világ vízkeresztkor ünnepli a háromkirályok látogatását a kis Jézusnál.

1


Napi keresztrejtvény
Napi sudoku – könnyebb verzió
Napi sudoku – nehezebb verzió
Megszólalt az audis, aki az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt egy ámokfutó elől az M1-esen
Elmesélte az élményeit annak az Audinak a vezetője, aki az utolsó pillanatban tért ki egy fékezés nélkül érkező autós elől az M1-esen.
Sokkot kapott a falu: brutális gyilkosság történt Tömörkényben
Lelkiismerete miatt vallott a gyilkos: egy 40 év körüli férfi feladta magát a rendőrségen és beismerte, hogy megölte szeretője férjét.