Festum Varadinum

8 hónapja
Csütörtökön a 28. Festum Varadinum keretében a Szacsvay Akadémia és a Tanoda Egyesület „Várad mint oltalmaztatik” – Küzdelmek Váradért a kora újkorban címmel rendezett történelmi konferenciát. A Sas-palotában zajlott konferencia egy sorozat hatodik állomását jelentette.
8 hónapja
Szerda este a 28. Festum Varadinum keretében a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, illetve Szilágyi Ibolya elnök meghívására Molnár Judit tanárnő tartott előadást a Szigligeti Stúdióban.
8 hónapja
Május 5–19. közt zajlik az RMDSZ által, partnerségben az egyházakkal, a civil és ifjúsági szférával és a tanintézményekkel rendezett Festum Varadinum, melynek mottója: Mi vagyunk a Grund! Kattintson, és tájékozódjon az esemény programjairól!
8 hónapja
Május 5–19. közt zajlik az RMDSZ által, partnerségben az egyházakkal, a civil és ifjúsági szférával és a tanintézményekkel rendezett Festum Varadinum, melynek mottója: Mi vagyunk a Grund! Szabó Ödön főszervező az ünnepség integrátor szerepét hangsúlyozta.
1 éve
Csütörtök délután az RMDSZ nagyváradi székházában a XXVII. Festum Varadinumot értékelő sajtótájékoztatót tartott Szabó Ödön programkurátor, a Bihar megyei szervezet ügyvezető elnöke és a Koncsek Vadnai Zita, a Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke.
1 éve
Csűry István püspök hirdetett igét a Festum Varadinum rendezvénysorozatot záró, a várad-olaszi református templomban megtartott vasárnap délelőtti istentiszteleten. Később Emődi András szólt a régi toronyórákat bemutató kötetéről, amelyről bővebben a délutáni könyvbemutatón tudhatott meg az érdeklődő.
1 éve
Csütörtökön Nagyvárad és Bihar az Anjou-korban címmel szerveztek konferenciát a Polgármesteri Hivatal dísztermében, az idei Festum Varadinum keretében. Hét előadás hangzott el a rendezvényen.
1 éve
Kedd délután a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében tartották a Szent László, a lovagkirály című rajzpályázat díjkiosztó ünnepségét a Festum Varadinum keretében.
1 éve
Immár 17. alkalommal szervezték meg az elmúlt hétvégén a Minden Magyar Majálisa elnevezésű programkavalkádot. Ezúttal is a nagyváradi várkert adott otthont az eseménynek május 5-én, szombaton. Rengeteg érdekes és színes program várta az érdeklődőket.
Egyre több Váradon a mezőgazdasági belterület
A nagyváradi önkormányzat gazdasági igazgatósága ismertette az elmúlt évre vonatkozó tevékenységi jelentését. Nagyváradnak folyamatosan nőnek mind a bevételei, mind pedig a kiadásai, de egy jogi kiskapu miatt a mezőgazdasági belterületek felülete is nő.
Tengeri hulladékból készül ez a villanyautó
Az ígéretek szerint a nyáron már gurulni fog.
Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja
Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.
Erkel Ferenc Bánk bánjának rendkívüli előadásával ünnepelnek Marosvásárhelyen
Erkel Ferenc Bánk bán című operájának rendkívüli előadásával ünneplik szerdán a magyar kultúra napját Marosvásárhelyen.
Újabb kincsre bukkant a holland Indiana Jones
Több mint egy évtizednyi kutatás után került elő a ritka, 15. századi perzsa kézirat.