Erdélyi Magyar Ifjak

5 éve
Lemérték kedden az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) székhelyén azt a sok aprópénzt, amely büntetés kifizetésére gyűlt össze. Nagy József Barna és Molnár Csongor, az EMNT, valamint az EMI helyi vezetői helyezték a mérlegre az érméket tartalmazó dobozokat.
6 éve
A tavaly új helyszínre költöztetett EMI-tábor idén is a Gyergyószentmiklóstól 12 kilométerre található Borzonton, a Dorka Panzió területén kerül megrendezésre. Erdély legnagyobb nemzeti fesztiválja augusztus 7-11. között színes programkínálattal várja a fiatalokat és fiatal lelkületűeket, családokat és baráti társaságokat egyaránt.
6 éve
Az Erdélyi Magyar Ifjak váradi szervezete vasárnap este hét órától villámcsődületet szervezett az egykori Olaszi temetőben a Rimanóczy-kápolna előtt. A fiatalok az ellen tiltakoztak, hogy a nagyváradi önkormányzat Mihai Viteazulról tervezi elnevezni az Olaszi-parkot.
7 éve
Az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi tagszervezete szombaton tizenegy órai kezdettel huszonnégy órás felolvasást tartott Wass Albert műveiből.
7 éve
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának szervezői után a román belügyminiszter is cáfolta, hogy a székelyföldi Borzonton zajló összejövetelen éleslövészetet tartanának a "Székelyföld felszabadítására jelentkező fiatalok" számára, amint azt korábban internetes források közölték.
7 éve
Közélet iránt érdeklődő váradi fiatalokként várakozással olvastuk Bíró Rozália alpolgármester asszony összefoglalóját, maga és pártja négyéves tevékenységéről. Nem megkérdőjelezve a valós teljesítményeket, és mivel az állítása szerint 4460 fős közvéleménykutatásba sem mi, sem pedig egyetlen általunk ismert ember nem fért bele, az alábbiakat látjuk fontosnak hozzáfűzni a kicsit egyoldalúra sikeredett beszámolóhoz.
8 éve
Az illetékesek nem jöttek el, viszont mintegy száz váradi lakos részt vett az Erdélyi Magyar Ifjak által szervezett szerda délutáni fórumon, melyen a váradi repülőhíd lebontása ellen emeltek szót.


Tűz ütött ki a párizsi Gare de Lyon pályaudvar közelében (videó)
A tűz egy be nem jelentett koncerten keletkezett, a migránsnegyed lakói ráadásul megtámadták a tűzoltókat is.
Négyen vehették át a Magyar Filmakadémia életműdíját
Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly és Pécsi Ildikó kapta meg az elismerést.
Paolo Ventura fotókiállításával kezdődik a Budapest FotóFesztivál
A szervezők az idei eseményen a képzeletről, a fantáziavilágról, az egyéni és a közös élményekről szóló kiállításokkal készültek.
Együtt jótékonykodott Harry herceg és Jon Bon Jovi
A herceg és a zenész a Beatles Abbey Road albumának borítóképét megismételve átsétáltak a híres zebrán a londoni zenestúdió előtt.
Az eddig véltnél ötször gyorsabban halnak ki a madárfajok
Kutatók szerint a Föld egy hatodik tömeges kihalási hullám előtt áll, amelyet az emberi tevékenység jelentősen felgyorsít.