Hallgassa élőben!

bazilika

3 éve
Virágvasárnap délelőtt az ünnepélyes szertartás 11 órakor a Püspöki Palota előtti téren barkaszenteléssel kezdődött, ahonnan a római katolikusok körmenetben vonultak a nagyváradi Székesegyházba.
3 éve
Szentháromság vasárnapját követő csütörtökön a római katolikus egyház az Úr testének és vérének ünnepét, Úrnapját üli. Böcskei László megyés püspök a helyi hagyomány szerint a város papjaival és híveivel közösen ünnepi szentmisét mutatott be a Székesegyházban.
3 éve
A nagyváradi Székesegyház külső felújítási munkálatainak befejeztével, Istennek és a támogatóknak hálát adva a Római Katolikus Püspökség a Polgármesteri Hivatalnak a támogatásával nagyszabású szabadtéri szimfonikus koncertet szervezett hétfő este az egyházmegye főtemploma előtt.
4 éve
Kedden, nemzeti ünnepünk előestéjén, 18 órakor népünk hőseiért mutatott be szentmisét Böcskei László nagyváradi megyés püspök a Székesegyházban.
4 éve
Krisztus Király ünnepén a Székesegyházban Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmisét mutatott be, melynek keretében hálát adva a kapott kegyelmekért lezárta az Irgalmasság Szent Évét.
4 éve
A múlt csütörtökön Tasnádról, Tasnádszántóról, Királydarócról és Érmindszentről érkeztek zarándokok a nagyváradi Székesegyházba. A szentmise szónoka Bodor Zoltán tasnádi plébános volt.
4 éve
Az Irgalmasság Évében a Római Katolikus Egyházmegye zarándoklatra hívja a híveket a Székesegyházhoz. Legutóbb dr. Fügedy Antal Levente mezőbikácsi plébános volt az ünnepi mise szónoka.
4 éve
Francois-Henri Houbart és Elizabeth Vidal fellépésére megtelt érdeklődőkkel a bazilika Nagyváradon. Egy új rendezvénysorozat adta az alkalmat.
5 éve
A székesfehérvári Vox Mirabilis kamarakórus lépett fel a csütörtök délutáni szentmisén és azt követően a nagyváradi Római Katolikus Bazilikában, a Varadinum rendezvénysorozat részeként.


Hét nagyváradi pólós a román válogatottban
Kétmeccses előnyben vannak a pólósok
Legyőzték félelmüket a kosarasok
Úgy tűnik, lassan, de annál biztosabb úton haladnak a nagyváradi felnőtt férfi kosárlabda-együttes tagjai, hogy kigyógyuljanak a „Kolozsvár-fóbiából”. Erre enged következtetni a VSK legutóbbi mérkőzése, amikor éppen Váradon győzte le (83–77) a tabellaelső Szamos-parti alakulatot.
Frissítette a CNSU a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét
Aktualizálta hétfő este az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét.
Kelemen H.: Megtartható a csíksomlyói búcsú
 A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség kérésére, az RMDSZ közbenjárására jóváhgyták a a csíksomlyói búcsú megszervezését – jelentette be hétfőn Kelemen Hunor.