aratás

3 éve
A székelyhídi Nagy Attila traktorista volt, aztán elhatározta másfél évtizeddel ezelőtt, hogy amit másnak végez, azt magának is tudja. Azóta családjával együtt gazdálkodik, nem csak saját területén, de bérmunkában is. Ahogy együtt dolgoznak, úgy nyaralni is együtt járnak.
9 éve
Ópályi - Szombaton az ópályi aratófesztiválon négy ország öt hagyományőrző csoportja mutatta be szokásait, kulturális értékeit. Szatmár megyéből a domahidai Kraszna Közösségi Egyesület és a szatmárnémeti híd Egyesület vett részt.


Az északi-sarkvidéki tengeri jég eddigi legkisebb októberi kiterjedését mérték idén
A szokatlanul meleg óceánvíz lassítja a jégtakaró újraképződését.
Az USR ismét benyújtotta az iskolák politikamentesítését célzó tervezetét
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ismét benyújtotta a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amely megtiltaná az iskolákban és tanfelügyelőségeken vezető vagy ellenőrző tisztséget betöltő személyeknek, hogy megbízatásuk alatt pártpolitikai tisztségük is legyen.
V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén vett részt Orbán Viktor
A koronavírusjárvány és a a franciaországi iszlamista merényleteket voltak a fő témái a megbeszéléseknek.
November 30-áig lehet igényelni az egyházak közösségi célú programjainak támogatását
Soltész Miklós reményeit fejezte ki, hogy a járványhelyzet jövő nyáron már megengedi táborok, közösségi programok szervezését.
Iohannis: Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat kell szabniuk
 Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat és eszközöket kell megszabniuk a koronavírustesztek kölcsönös elismerésére – jelentette ki csütörtök este Klaus Iohannis.