Későkása bírságolt

Washington - Némi késéssel ugyan, de bő 31 év elteltével végül befizette parkolási bírságát egy michigani nő.

Calumet város rendőrsége Amerikában, az északi szövetségi államban régesrég megfeledkezett az 1 dollárra rúgó büntetésről, amelyet 1976. szeptember 1-jén szabtak ki egy autósra. A nőnek, aki kocsija szélvédőjén megtalálta a bírságot, azonban jó a memóriája.

A büntetési szelvény egy 20 dolláros bankó és egy üzenet kíséretében érkezett meg múlt hónapban a rendőrségre. A borítékon nem szerepelt a feladó neve és címe.

A nő a kis üzenetben mentegetőzött, hogy mindig be szerette volna fizetni a büntetést. Félretette a parkolási cédulát és időnként, amikor a keze ügyébe akadt, elhatározta, hogy egyszer majd befizeti. “Szerintem most eljött az ideje” – írta a parkolási vétséget elkövető autós.

A hölgy a késedelemért önszántából 300 százalékos pótdíjat fizetett: a lejárt parkolóóránál álló kocsin hagyott 1 dolláros bírság ugyanis 72 óra elteltével 5 dollárra emelkedett, de az összeg azután már nem változott.

David Outinen rendőrfőnök elmondta: nem emlékszik arra, hogy valaki ennyi idő elteltével fizette volna ki a bírságot.

Az autós kiléte tehát ismeretlen. S hogy mégis honnan lehetett tudni, hogy nő? Levele végén ez szerepelt: “Kérem ne indítsanak eljárást és ne nyomozzanak utánam, én egy becsületes asszony vagyok”.Reigl Judit alkotásaiért fizették a legtöbbet 2008 és 2019 között
Az aukciós eladások alapján az élő magyar művészek rangsorában a festőművész 871,7 millió forintos bevétellel került az élre.
Állítólagos koronavírus elleni termékek netes árusítását vizsgálták
A GVH a járványra tekintettel átfésülte a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat.
Sztárséfek otthoni konyháikból tanítják főzni a franciákat
Mivel éttermeik zárva vannak, a sztárok a házi koszt örömeivel igyekeznek felvidítani a járvány miatt otthonaikba kényszerült embereket.
A szükségállapot alatt nem kötelező az egészségügyi kártyák használata
A szükségállapot ideje alatt nem kötelező az egészségügyi kártyák használata – jelentette be a hétfői kormányülést követően Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.
Jószolgálati nagykövetként segíti a maszkok készítését Lévai Anikó
A maszkok készítésén túl alapanyagok adományozásával és szabásmintákkal.