Bozóttüzek Floridában

Miami - Több ház is a lángok martaléka lett és több száz embert kellett otthonából kimenekíteni tűzesetek miatt az egyesült államokbeli Floridában, a szövetségi állam kormányzója helyi idő szerint hétfőn szükségállapotot rendelt el.

A szárazság és a délnyugati irányú szelek miatt tűzesetek veszélye fenyeget az állam legnagyobb részében a következő napokban – mutatott rá közleményében Charlie Christ floridai kormányzó.
A félszigeten vasárnapig nem várható csapadék, és vörös fokozatú riasztást adtak ki Florida északi és középső vidékének legnagyobb részére.
A rendőrség gyanúja szerint a gyújtogatás történt. Egy szemtanú látott valakit, aki gépkocsijából valamit kidobott a mezőre, majd rövidesen felcsaptak a lángot – közölte egy Palm Bay-i nyomozó.
Több ház porig égett és több út a lángok miatt járhatatlan Brevard megyében, Daytona Beachtól északra több mint 500 házat kellett kiüríteni a hatóságok szerint.

 Justin Bieber és a Pókember élő bejelentkezése a nap durranása
Van, aki szerint karantén alatt jobb dolog nem is történhetne.
Járványvédelemmel kapcsolatos pályázatot hirdet az Agrárminisztérium
A felhívás célja a különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenési kockázatának csökkentése.
WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek
Szakértők szerint a helytelen maszkviselés növelheti a fertőzés kockázatát.
Kovács Zoltán a BBC-nek: a kormány nem kapott korlátlan hatalmat
Az államtitkár nevetségesnek nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Magyarország a diktatúra felé haladna.
Koronavírus okozta a Csillagok háborúja színészének halálát
A színésznek sajnos nem teljesülhetett utolsó kívánsága, hogy lássa feleségét, ő ugyanis Ausztráliában került karanténba.