Hallgassa élőben!
Fotó: Diósjenő közösségi oldala

Macska a hivatalban: Mártont rágcsálóügyi főmunkatársnak nevezték ki

A polgármesteri hivatal cicája 24 órás szolgálatban van, mióta rágcsálóügyi főmunkatársnak léptették elő.

Nemrég bejárta a közösségi médiát, hogy milyen fontos pozícióban tevékenykedik a Nógrád megyei Diósjenő mentett cicája, Márton. A négylábúról és új beosztásáról a település hivatalos Facebook-oldala osztott meg egy képet – írja a nool.hu.

Ő Márton, a Polgármesteri Hivatal kedves, mentett cicája. 24 órás szolgálatban van, ezért természetes, hogy ő is megkapta a hivatal munkatársainak kijáró névtáblát. 🙂

Posted by Diósjenő közösségi oldala on Sunday, April 11, 2021

 

Ő Márton, a polgármesteri hivatal kedves, mentett cicája. 24 órás szolgálatban van, ezért természetes, hogy ő is megkapta a hivatal munkatársainak kijáró névtáblát – írják a bejegyzésben.

A vicces poszt rövid idő alatt népszerű lett: már több mint kétezer-ötszáz ember reagált rá.

Nem Diósjenő az egyetlen, ahol hivatali beosztást kap egy cica. Egyes országokban kitüntetett szerep jut a macskáknak, mint például Larrynek, a Downing Street legkiemelkedőbb egérészének. Közelebbi példaként pedig Bürginak, a gödöllői polgármesteri hivatal macskájának, akinek már olyan nagy a népszerűsége, hogy egy kis fülvakarás miatt is időpontot kell hozzá foglalni.

De a távolabbi vidékeken sem félnek kisebb-nagyobb cirmosokat tenni vezető pozícióba. Japán egyik vasútállomásán egészen 2015-ig egy teknőctarka nősténymacska, Tama volt az állomásfőnök és az üzemeltetési igazgató. Halála után Nitama, vagyis a “Második Tama” névre hallgató, elődjéhez hasonló tarka cica vette át a helyét.

Dosszié

Alaszka egyik kisvárosát pedig 20 éven keresztül vezette a rövidfarkú, vörös macsek, Stubbs. A négylábú polgármester 2017-ben hunyt el, szavazói nagy bánatára.A Debrecen és a Gyirmót feljutott, a Vasas lemaradt az élvonalról
A fővárosiaknak ezúttal nem sikerült a visszajutás.
Egy nap alatt kétszer is ölt: Szlovákiában és Magyarországon is gyilkolt egy férfi
A két áldozatnak köze lehetett egymáshoz.
Újabb ígéretes vezeték nélküli fülhallgatóval készül a Sony
A napokban nagyfelbontású képek árulkodtak a Sony WF-1000XM4 vezeték nélküli fülhallgatóról.
Bikiniben mutatta meg formás alakját Kárpáti Rebeka
Amint kisütött a nap, Kárpáti Rebeka azonnal megszabadult a ruháitól.
Berki Krisztián a váláson gondolkozik
Berki Krisztián és kedvese Mazsi néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy kisbabát várnak és nemrégiben az is kiderült, hogy kislányuk lesz. A boldog pillanatot megosztották a nyilvánossággal, ahogy azt is, hogy felmerült köztük a válás lehetősége.