Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Elképesztő akció: 11 év bujkálás után fogták el az 50 legveszélyesebb magyar bűnöző egyikét

T. Lajost 2021. június 1-jén a német, osztrák és magyar rendőrségnek összehangolt akció során sikerült elfognia.

T. Lajost felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 11 év fegyházra és 2 év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Városi Bíróság. Mivel a 33 éves magyar férfi el akarta kerülni a súlyos fegyházbüntetést, ezért 2010 novemberében ismeretlen helyre távozott, írja a rendőrség a honlapján a Bors cikke szerint.

Az általa elkövetett bűncselekmények súlyosságára tekintettel került fel a rendőrség top 50-es körözési listájára. Elfogása elősegítése érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki olyan információkat közöl a rendőrséggel, amelyek T. Lajos felkutatását vagy elfogását elősegítik.

Az európai elfogatóparanccsal körözött személy felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának munkatársai kezdték meg. A beszerzett információk alapján sikerült lokalizálni a körözött személy vélt tartózkodási helyét. Elfogása érdekében a nyomozók felvették a kapcsolatot az ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) belül az Osztrák, illetve a Német Központi Célkörözési Egységekkel.

Az együttműködés során sikerült megállapítani, hogy a több mint 11 éve keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, a németországi Füssen környékén bujkál. T. Lajost 2021. június 1-jén a német, osztrák és magyar rendőrségnek összehangolt akció során sikerült elfognia a bajor Schwangau városában.

Kiadatásáról és hazaszállításáról a későbbiekben döntenek a német hatóságok.

Borítókép: illusztrációCristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.