Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.06.19. 09:43

Polóban, rövidnadrágban a buszsofőrök

<p><P>Hőségriadó: a miniszterelnök a munkaügyi szabályok szigorúbb ellenőrzését kérte.</P><P>Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriadót rendelt el. Ehhez hasonló hőségriadó az elmúlt évben négy alkalommal volt.</P></p>

A rendkívüli meleg miatt Gyurcsány Ferenc arra kérte a felelős szervezeteket, fokozottan védjék a dolgozók érdekeit és szigorúan ellenőrizzék, hogy a munkáltatók betartják-e a hőségben érvényes munkaügyi szabályokat.
Ilyenkor speciális szabályok vonatkoznak a munkavégzés körülményeire. Szabadtéri munka esetén például a nagy melegben óránként legalább 10 perces pihenőidőt szükséges beiktatni és legalább félóránként védőitalt kell biztosítani a dolgozóknak.

– A kánikulában könnyített formaruhában vezethetnek a sofőrök – tudtuk meg Braun Csabától, a Miskolc Városi Közlekedési Rt. marketing csoportvezetőjétől. Hozzátette: ez egy nyári pólot és egy halásznadrágot jelent.
A cég buszainak több mint a fele légkondicionált, így az utasok is kényelmesen utazhatnak a melegben – mondta.
A sofőröknek pedig minden végállomáson hideg szódavizet biztosítanak.

 

Már most 23 fokot mutatnak a hőmérők árnyékban. A levegő napközben 31 fokig is emelkedhet, újra kánikula várható. A meteorológusok előrejelzése szerint számíthatunk záporra, zivatarra, de sok lesz a napsütés.

Másodfokú hőségriadó van hétfőtől hazánkban. A hőmérséklet csütörtökig akár 35 fokig is emelkedhet. A riadó figyelmeztetés a lakosságnak, főleg az ér- és szívrendszeri betegségekben szenvedőknek, időseknek, hogy fokozottabban figyeljenek a folyadékbevitelre és egészségükre. A szakemberek azt tanácsolják, aki teheti ne menjen napra, tartózkodjon hűvös helyen, és fogyasszon sok folyadékot.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!