Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.10.16. 09:54

Folyatódik a Történelmi Kávéház Sajószentpéteren

<p>Sajószentpéter - A kulturális rendezvénysorozat keretén belül elhangzó beszélgetések célja többek között a magyarság és annak tradícióinak a megismertetése.</p>

Történelmi Kávéház Sajószentpéteren

Történelmi Kávéház elnevezéssel indult útjára egy kulturális rendezvénysorozat Sajószentpéteren, amelynek első eseményét 2007. szeptember 20-án Dr. Csiba Gábor nyitotta meg.

A beszélgetések célja többek között a magyarság és annak tradícióinak a megismertetése – tájékoztatta Kriston Péter portálunkat.

Az első programon a szervezők várakozásán felül érkeztek vendégek az eseményre. Zsúfolásig megtelt a Sajószentpéter, Bethlen Gábor u. 1/A szám alatt található helyiség.

A Magyarság eredetéről...

A következő Történelmi Kávéházi beszélgetések program 2007. október 19-én pénteken 17 órakor lesz Dr. Kun Péter előadásában „A Magyarság eredete Közép- Kelet Ázsiában”, amely videó filmes vetítéssel lesz egybekötve. Az előadás után személyes beszélgetésre is lehetősége nyílik a jelenlévőknek az előadóval és a többi vendéggel, mint ahogy a Kávéházak hangulatához ez hozzátartozik.

A beszélgetéssorozat harmadik programjára 2007. november 10-én 10 órakor kerül sor, amikor is Berta József bemutatja saját készítésű jurtáját, egy közös jurta állítás keretén belül. Ebből az alkalomból a beszélgetés a honfoglaló magyarok életmódjáról fog szólni Sajószentpéteren.

Hagyománnyá válik

- A rendezvénysorozat ezzel azonban továbbra sem zárul le, hiszen az a célunk, hogy a Történelmi Kávéházi beszélgetések egy folyamatos kapcsolattartás lehetőségét tegyék lehetővé a programok és a témák iránt érdeklődő sajószentpéteri és akár más városbeli városlakók számára – mondta Kriston Péter, a jövőben a további programokról is tájékoztatást fogunk adni.

A rendezvénysorozat a sajószentpéteri FIDESZ és KDNP közös szervezésében valósul meg.

A programok helyszíne: FIDESZ IRODA Sajószentpéter, Bethlen G. út 1./A.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!