Online oktatás

2020.10.27. 08:01

Terjed a váradi iskolákban a kór

Fotó: Fotó: Alexandru Nițescu

 

A hétfő délután meghozott határozat értelmében nemcsak az említett iskolák térnek át az online oktatásra, hanem minden nagyváradi iskola. Bővebben: Nagyváradon is életbe lépett a „vörös forgatókönyv”

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban tizenhárom, az Onisifor Ghibu Főgimnáziumban kilenc osztályban kellett elrendelni az online oktatást, miután egyes diákoknál és tanároknál kimutatták az új koronavírust. Az Eminescu líceumban öt tanuló és egy tanár kapta el a kórt, ezért a 49 osztályból tizenháromnál elrendelték az online oktatást. A tanintézményben két héttel ezelőtt igazolták az első három esetet, egy tanárnőnél és egy testvárpárnál. Azok az osztályok, ahol a tanárnő tanított, már egy hete online végzik a munkát, csakúgy, mint az a két osztály, egy kilencedikes és egy tizedikes, amelyekben a testvárpár tanul. A múlt hét végén újabb három tanulónál mutatták ki a koronavírust, közülük ketten nem jártak az iskolába, mert online oktatáson vettek részt, egy fertőzött diák viszont bent az iskolában tanult, tudatta Livia Muntean igazgató. Hétfőtől ennek a diáknak az osztálya is áttért az online oktatásra. A tanintézmény ideiglenes bezárását egyébként csak a közegészségügyi igazgatóság rendelheti el, amelyet természetesen tájékoztattak a kialakult helyzetről.

Az Eminescuhoz hasonló módon járt az Onisifor Ghibu Főgimnázium is, ahol kér tanár és két diák fertőződött meg. Iulius Timar iskolaigazgató elmondta, hogy a 63 osztályból összesen kilenc tér át az online oktatásra, azok, amelyeknek diákjai érintkezésbe léptek a beteg tanárokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!