Borkóstoló Hegyköztótteleken

Február első hétvégéjén rendezték meg Hegyköztótteleken, immár hatodik alkalommal, a helyi és környékbeli borok kóstolóját.

Iványi Ilona, Tóth Zsigmond

Nagy volt a sürgés-forgás szombaton délelőtt a hegyköztótteleki kultúrotthon udvarán és a konyhában, a baráti társaság hagyományos farsangi mulatságra, bálra készülődött. Este 7 órakor kezdődött meg a borkóstoló, amelyre 27 mintát neveztek be a résztvevők, hét kategóriában: fehér száraz, félszáraz és édes, rosé száraz és félszáraz, vörös száraz és félszáraz. Tizenkét zsűritag értékelte a borokat, hármas csoportokban. A szervezők próbára tették a bírálóbizottság éberségét is, az édes fehér borok közé teát csempészve: ezt persze azonnal észre is vették az ítészek, de értékelték az ötletet, és mindenki jót derült a tréfán. A díjazás során aranyérmet kaptak: Noveczki István – rosé félszáraz, Iványi Gyula – fehér száraz és rosé száraz, Maresch Ferencz – vörös száraz, Nagy Tamara – vörös félszáraz, Homonnai Sándor – fehér félszáraz, Nagy József – fehér félédes, és Begányi Enikő – tea kategóriában.

Borkóstoló Hegyköztótteleken

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik részt vettek az eseményen, és elhozták boraikat, süteményeiket, azoknak, akik az ételt készítették, terítettek, segítettek a zsűri kiszolgálásába, és nem utolsó sorban a férfiaknak, akik a munkájukkal biztosították a tűzrevaló fát. Köszönet illeti emellett az esemény támogatásáért a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t, a Bihari Naplót és a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatalt.

Ötvenmillió előfizetőt szerzett indulása óta a Disney Plus
Az elmúlt hetekben a szolgáltatást bevezették Indiában és nyolc nyugat-európai országban is.
Magyar szuperszámítógép is segíti a Stanford koronavírus-kutatását
A magyar szuperszámítógép kapacitás a nemzetközi hátterű, nyílt közösségi kezdeményezés, a folding@home céljainak eléréséhez járul hozzá.
Egyedül élő időseknek segít az RMDSZ Nőszervezete
Telefonos segítő szolgálatot indít az RMDSZ Nőszervezet a Halljuk egymást! program keretében. A kezdeményezés célja, hogy megelőzzük a bezártság okozta elmagányosodást, hogy a szépkorúakat hiteles forrásból tájékoztassuk. Emellett fontos szempont az is, hogy amennyiben valaki komolyabb problémákkal szembesül, de nem jelzi ezt a hatóságok vagy szakemberek felé, annak lehetőséget adjunk, hogy hozzáértő segítségnyújtásban részesüljön.
Már pénteken elindíthatja a kifizetéseket a Színházi Szolidaritási Alap
Egyelőre 118 olyan művész kap belőle, akinek nincs állandó szerződése kőszínházi vagy egyéb intézménnyel.
A légszennyezés miatt is magasabb a vírus halálozási aránya Amerikában
Összefüggést találtak a kutatók.