Pálinkatúra

2020.02.12. 11:00

A pálinkakészítésről Székelyhídon

Sokat tett az elmúlt időszakban a térség borászatának fejlesztéséért Székelyhíd, a közeljövőben pedig a szakszerű pálinkafőzéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Borczi Máté

Pálinkatúra: ezzel a hangzatos elnevezéssel szervez szakmai találkozót első alkalommal az Érmelléki Pálinkakultúra Egyesület. Az elmúlt évben alakult szakmai egyesület elnöke, Nagy Botond elmondta, hogy a február 22-én sorra kerülő esemény célja a minél jobb minőségű pálinkakészítési technikák megismertetése.

A munkafázis végső folyamatának eredménye sok tényezőtől függ, már a gyümölcs állagára, minőségére is oda kell figyelni, ahogyan a lepárlás folyamatára is. A városi múzeumban helyet kapó találkozón tízféle pálinka megismertetésére, kóstolására lesz majd lehetőség, közülük sok kuriózumot jelenthet majd – árulta el Nagy Botond. Előadónak a szakma egyik vezéregyéniségének számító Dezső Tibort sikerült megnyerniük. Róla tudni kell, hogy az elmúlt évben pálinkafőző mester címet érdemelt ki egy megmérettetésen, nem kevesebb, mint 2006 (!) ital közül az övé bizonyult a legjobbnak. Bár a helyek korlátozottak, de akik a modern pálinkakészítés rejtelmeivel szeretnének megismerkedni, 70 lejes részvételi díj ellenében még megtehetik. Jelentkezni Füzesi Mónikánál lehet a 0746-519-513-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!