„Közelebb” egymáshoz

2020.09.18. 11:03

Útátadás összefogással

BN-összeállítás

A héten adták át a Székelyhidat Érselénddel összekötő műutat. Az eseményen megjelenteket az érintett települések polgármesterei, valamint Szabó József megyeitanácselnök-jelölt köszöntötte. Balazsi József, Érsemjén elöljárója az útszakasz fontosságáról szólva elmondta, hogy az elkészült aszfaltozással két város, nevezetesen Érmihályfalva és Székelyhíd került „közelebb” egymáshoz. Ugyanakkor a székelyhídi, az érkenézi és az érmihályfalvi határátkelők között is közvetlen kapcsolat jött létre a beruházás által. A legfőbb hozadéka mindennek, hogy Érselénd kiszabadult a zsákfalu létből, ami kereskedelmi, gazdasági szempontból a falu fejlődését segítheti elő – sorolta Balazsi József, aki megköszönte a Bihar Megyei Tanács hathatós közbenjárását az út létrejöttében.

Béres Csaba, Székelyhíd első embere az általa képviselt térség szempontjából értékelte az összekötő utat, ami az érmihályfalvi határátkelőhöz való eljutást rövidíti le, tudniillik Székelyhídnál a határfogalom éjszaka szünetel. Továbbá a gazdáknak jelent nagy segítséget a termények beszállításakor, arról nem is beszélve, hogy nagyban lecsökkenti a Székelyhídon áthaladó forgalmat. Zárszavában Béres Csaba sok sikert kívánt a közelgő választásokhoz politikustársainak, elmondva, hogy mindannyiuk számára a legfontosabb szempont a lakosság mindennapjainak az élhetőbbé tétele. Ennek az útnak az elkészülte is ebbéli szándékukat bizonyítja.

Szabó József megyeitanácselnök-jelölt egy régi történetet idézett fel, amikor épp nyolc évvel ezelőtt egy rendezvényre sietett Érsemjénbe. Mivel késésben volt, úgy gondolta, lerövidíti az utat Érselénd irányába. Rosszul tette, kátyúból kátyúba zötykölődött gépkocsija. A jelenlegi út jelképül is szolgálhat a választások kapcsán, az RMDSZ két tapasztalt és sikeres polgármestere összefogásának eredményét. Az összefogás és a tapasztalat a Szövetség legfőbb ereje, aminek támogatására a közelgő választáson is számítanak a lakosságra – fogalmazott Szabó József.

Az esemény zárásaként a megyeitanácselnök-jelölt és a két település polgármestere elvontatták az utat keresztbe elzáró pótkocsit, ezzel is jelezve, hogy a következő négy évben is hasonlóképpen hárítanak el minden olyan akadályt, amely a magyarság fejlődésének útját állja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!