Napi adat

2020.07.12. 10:28

Továbbra is fegyelmezettségre van szükség

A vasárnap reggel fél kilenckor közölt adatok szerint jelenleg 94 személyt kezelnek a kórházban koronavírus-fertőzéssel Bihar megyében, 647 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, ez az esetek 91,51 százaléka – derül ki a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vasárnapi közleményéből.

Dumitru Țiplea prefektus vezetése alatt július 11–12. között éjszakába nyúló ellenőrzéseket tartottak, amely során nemcsak a világjárvány miatt elrendelt óvintézkedések betartását ellenőrizték, hanem különböző törvénysértésekért is büntetést róttak ki.

A csendőrökből és rendőrökből álló egységek a tömegközlekedési eszközökön is ellenőrizték a kötelező maszkviselet betartását, amely során 25 büntetést szabtak ki összesen 3000 lej értékben.

Az ellenőrző akcióban 27 járőröző egység vett részt, 122 rendőr és 49 csendőr bevonásával, illetve a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség 9 tagjának közreműködésével.

A fertőzésszám növekedésének okán Dumitru Țiplea prefektus arra kéri az állampolgárokat, hogy tartsák be a szakértők által ajánlott óvintézkedéseket, azaz a maszk viselését, az alapvető higiéniai szabályokat, illetve a fizikai távolságtartást. „Annak érdekében, hogy ne kényszerüljünk a szigorítások újbóli bevezetésére, illetve visszatérhessünk a világjárvány előtti megszokott életünkhöz, fontos, hogy betartsuk az érvényben levő óvintézkedéseket. Köszönet illeti azokat a Bihar megyeieket, akik megértvén, hogy ez közös érdekünk, betartják az óvintézkedéseket” – nyilatkozta a prefektus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!