Köröstárkány

2020.08.12. 11:58

Régiós találkozó a Belényesi-medencében

A köröstárkányi református óvoda belső udvarában, a Belényesi-medencében került sor az első olyan hivatalos találkozóra, amelyen Szabó József, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje és Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ kampányfőnöke megbeszélést tartottak a megye településeinek vezetőivel.

A találkozón Borsi Imre Lóránt köszöntötte a jelenlévőket, arról tájékoztatva őket, hogy sikerült 22 ezer aláírást összegyűjteni, amelyek segítségével az RMDSZ elsőként adta le a megyei jelöltlistáját hétfő délelőtt, és hogy az aláírásgyűjtés folyamatosan zajlik. „Egy jól összeszokott és bizonyítottan sikeres csapatot indítottunk el az önkormányzati választásokon. A szlogenünk lényege, hogy az egész megyében egy csapatban vagyunk, Váradon és a vidéken is, és egyensúlyban akarunk lenni. Ehhez az kell, hogy ne vesződjön el egyetlen szavazat sem”‒ mondta Borsi Imre Lóránt, aki szerint Szabó József a megfelelő ember a megyei elnöki tisztség betöltésére, hiszen már négy éve tevékenykedik megyemenedzserként a megyei tanácsban, közreműködött ezeknek az éveknek a megvalósításaiban. „Nincs miért szégyenkeznünk, érdemes volt dolgoznunk az elmúlt négy évben. Szolgálatként tekintünk a magyar érdekképviseletre, és önök miatt van hitele”‒ tette hozzá az elhangzottakhoz Borsi Imre Lóránt.

Szabó József beszédének bevezetőjében felelevenítette, hogy a legelső RMDSZ-gyűlés, amelyen húszévesen részt vett, Várasfenesen volt. Ezt követően röviden bemutatkozott, és megemlített néhány olyan, a Belényesi-medencében kezdeményezett projektet, amelyek megvalósítását a megyei tanáccsal együtt vitték végbe az elmúlt négy évben. Ezekkel kapcsolatban elsősorban azt emelte ki, hogy az RMDSZ megyeszerte az egyházi és a civil szervezetek ötleteire, beruházásaira fordít minden más pártnál nagyobb gondot, és a magyar kormánnyal együtt támogatják ezeket. Szabó József azt hangsúlyozta, hogy a megyei tanács csupán segítséget tud adni az önkormányzatoknak, partnerük tud lenni az általuk igényelt és kezdeményezett projektekben, ahogyan partner volt például a megyei úthálózatok fejlesztésében és a belényesi Magyar Ház felújításában. „Előbb a kisebb dolgokat kell rendbe tenni, meg kell kérdezni a településeket, hogy mire van szükségük, és miután ezek megvannak, jöhetnek a nagyobb beruházások. Két alapvető dologra kell odafigyelni: egyrészt arra, hogy sokkal több projektünk legyen, mert akkor sokkal több projektünk fog nyerni, másrészt pedig arra, hogy minél több jó szakembert kell bevonnunk ezeknek a projekteknek a kivitelezésébe. Előbb ki kell találni, hogy hogyan, és aztán kell megcsinálni. Véleményünk szerint fontos, hogy minden településen helyiekből kell kiegyensúlyozott, jó csapatokat kialakítani, amelyeket követhet a közösség. Mi ezt az elvet tartottuk szem előtt az elmúlt négy évben. Bármi lesz a választás eredménye, a közösségünket mindig meg kell védenünk. Mi mindenkit fel fogunk keresni a megyében, mert támogatnunk kell egymást, és ezért arra kérjük Önöket is, hogy jöjjenek, és támogassanak minket”‒ mondta Szabó József.

Az előbbi évekre reflektálva mindkét felszólaló kiemelten fontosnak tartja annak tudatosítását, hogy az RMDSZ a Bihar Megyei Tanácson keresztül és a helyi egyházak és közösségek közreműködésével támogatta a Belényesi-medence településeit az elmúlt években, ami jelzi: fontosnak tartják azt, hogy a szórványtelepülések 5 százalékos magyarsága ‒ több ezer ember ‒ megőrizze magyarságát, identitását, és erre együtt, közösen kell büszkének lenniük. Hangsúlyozták ugyanakkor azt is, hogy ennek az együttműködésnek köszönhetően sikerült most is az RMDSZ színeiben minden magyarok által lakott településen jelölteket állítani.

A találkozó végén a felszólalók lehetőséget biztosítottak a jelenlévőknek arra, hogy kérdésekkel forduljanak hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!