Koronavírus

2020.06.04. 09:56

Nyolc ember gyógyult meg

Fotó: Alexandru Nitescu

Június 4-én huszonkilenc ember volt karanténban Bihar megyében, jelenti csütörtöki összesítésében a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), vagyis huszonnégy óra alatt hét embernél mutatták ki az új koronavírust. A nagyváradi Gavril Curteanu Városi Kórházban 183 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, vagy annak gyanújával, kilenccel kevesebbet, mint egy nappal korábban. A DSP közli azt is, hogy megyénkben összesen 477 beteg gyógyult ki az új koronavírus-fertőzésből, azaz huszonnégy óra alatt nyolc embert engedtek haza a Curteanu kórházból. A hivatalos adatok szerint Bihar megyében az új koronavírussal fertőzöttek 76,08 százaléka gyógyult ki a betegségből. Az országos összesítés szerint Bihar megyében eddig huszonkét áldozata van az új koronavírusnak.

A megyében zajló járványvédelmi akciókról a DSP azt írja, hogy június 3-án reggel nyolc óra és június 4-én reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 1726 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek. Ezekben az akciókban 301 rendőr és helyi rendőr vett részt. A Bihar megyei csendőrök őrizték a megyében lévő egy működő karantént, és részt vettek a házi elkülönítésben lévők ellenőrzésében. Ezeket a feladatokat összesen negyvenegy csendőr látta el, közülük tizenkilencen vegyes őrjáratok tagjaiként ellenőrizték a házi elkülönítésben lévőket és biztosították a rendet a borsi vámon. A katasztrófavédelem munkatársai segítették a közegészségügyi igazgatóság dolgozóit a borsi vámon, szállították el a fertőzött vagy fertőzésgyanús embereket, és ők tájékoztatták a megyei katasztrófavédelmi központot is. Az említett feladatokat a katasztrófavédelem tizenhét munkatársa látta el. Az említett huszonnégy órás időintervallumban Bihar megyében három bírságot róttak ki összesen hatezer lej értékben a járványvédelmi előírások megszegése miatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!