Bihar hírei

2017.11.14. 08:15

Nagyszalonta is képviseltette magát a kongresszuson

Nagyszalonta városa már a rendszerváltozás óta, jó kapcsolatokat ápol a nemzeti elkötelezetségü FIDESZ polgári párttal. Ezen együttműködés eredménye az is. hogy a város polgármesterét, Török Lászlót meghívták a párt vasárnapi kongresszusára.

Nagyszalonta városa már a rendszerváltozás óta, jó kapcsolatokat ápol a nemzeti elkötelezetségü FIDESZ polgári párttal. Ezen együttműködés eredménye az is. hogy a város polgármesterét, Török Lászlót meghívták a párt vasárnapi kongresszusára.

Nagyszalontán, már a politikai fordulatot követően megtörtént a FIDESZ-el való kapcsolatfelvétel. Török László, a város polgármestere, akkor a Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség, a MIDESZ egyik alapítójaként, már az 1990-es évek elején szorosra fűzte az együttműködést a Fidesszel. Ez a munka az elmúlt eszetendőkben tovább formálódott, majd a nemzeti kormány megalakulását követően tovább erősödött. Olyannyira, hogy ezen partnerség kézzelfogható gyümölcseit mára már a hajdúvárosiak is érezhetik. A megépült szórványkollégium, vagy a magában egyedülálló Toldi mesepark mindezen kötelék kihatása. De ide sorolhatjuk a helyi honosítási vagy regisztrációs programot is.

A baráti kapcsolat következménye, hogy vasárnap Török László, polgármester meghívást kapott a FIDESZ XXVII. tisztújító kongresszusára. Az elöljáró részt vett a magyar kormányzó párt ülésének munkálatain, de az alkalmat felhasználta, arra is hogy Nagyszalonta érdekeit képviselje.

Több kétoldalú informális beszélgetésen szóba került számos, olyan Nagyszalonta számára fontos kezdeményezés, amelyek szinten tartása nagyban előmozdítja azok gyakorlati megvalósítását. Ezen elképzelések nagyban segítenék a hajdúváros stratégiai fejlődését.

Németh Szilárddal, a FIDESZ újraválasztott alelnökével napirenden tartják az Arany Tervet, amely középtávon egy gazdasági csomagot jelentene Nagyszalonta számára. Szóba került továbbá, hogy hosszú távon a település fejlődését elősegítené, ha a most épülő Kecskemét - Békéscsaba gyorsforgalmi út, a későbbiekben megépülne Nagyszalontáig, és rákapcsolódna a kialakításra kerülő helyi körgyűrűre.

A kongresszuson a polgármester,  dr. Zsigmond Barna Pállal, a FIDESZ külhoni magyar ügyekért felelős igazgatójával a honosítással kapcsolatosan is folytatott párbeszédet, amelyből kiderült, hogy Nagyszalonta, Erdély szinten az élmezőnyben tartózkodik és, hogy a Bihar a megyei és a helyi RMDSZ jelentős munkát vállal fel ezen ügy gyakorlatba ültetéséért.

Szatmari Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!