Napi adat

2020.08.02. 09:41

Még húsz páciens Biharban, ismét működik a karantén

Augusztus 2-án 228 személyt kezeltek Nagyváradon az új koronavírus fertőzéssel, ez hússzal több eset mint huszonnégy órával korábban, amikor 208 páciens volt beutalva ezzel a betegséggel. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vasárnapi tájékoztatása szerint eddig 684 ember gyógyult ki Bihar megyében ebből a megbetegedésből, ez az összes eset 71,4 százaléka. A DSP jelentésében közli azt is, hogy augusztus 1-én és augusztus 2-án reggel nyolc órák között a rendőrökből és csendőrökből álló vegyes őrjáratok 368 személyt ellenőriztek abban a vonatkozásban, hogy betartották-e a járványvédelmi előírásokat.

Az említett huszonnégy órás időintervallumban 36 szankciót róttak ki, a bírságok összértéke 13.000 lej volt. Emellett a rendőrök részt vettek egy olyan misszióban, amelynek keretében embereket szállítottak a megyében működő karanténba. A csendőrök ismét elkezdték őrizni az újra megnyitott karantént. A létesítmény őrzésében és a rendőrökkel közösen végzett ellenőrzésekben 68 csendőr vett részt. A katasztrófavédelem huszonhárom munkatársa szállította el a fertőzött vagy fertőzésgyanús embereket a váradi városi kórházba és tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!