Bihar hírei

2018.09.28. 14:56

Magyarországnak fényes világa…

Az augusztusi I. Siteri Szent István-napi zenei ünnepség sikerén felbuzdulva a helyi szervezők újabb színvonalas kulturális esemény megszervezésére vállalkoztak. Ennek köszönhetően ismét a zene fellegvárává alakul a siteri református Árpád-kori templom.

Az augusztusi I. Siteri Szent István-napi zenei ünnepség sikerén felbuzdulva a helyi szervezők újabb színvonalas kulturális esemény megszervezésére vállalkoztak. Ennek köszönhetően ismét a zene fellegvárává alakul a siteri református Árpád-kori templom. Október 4-én, csütörtökön este 18 órakor Sebestyén Márta (ének, furulya, dob) és Andrejszki Judit (ének, csembaló, harmónium, dob) koncertjére kerül sor.

Zenés időutazás

Sebestyén Márta a népzene, Andrejszki Judit pedig a régizene emblematikus alakja. Közös régizene koncertjeik izgalmas utazást jelentenek mindkettőjük számára. A mostani koncert a helyszín által is nyújthat felejthetetlen élményt. Az ódon és szent falak között felcsendülő ősi dallamok egy valóságos időutazásra hívnak, lehetőséget adva a külvilág nyüzsgésébe belefáradt vándornak egyfajta belső út megtételére is. „Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő – mégis sok a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival – sajnos többnyire «túlszépelgik», túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról… Mi próbáljuk «emberközelbe» hozni a mai közönséghez, 2018-ban is élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban.” (Sebestyén Márta)

A 20 lej értékű belépőjegy a helyszínen kapható, érdeklődni a 0740–133–013 telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!