Együtt

2020.09.07. 19:56

Kalákában dolgoztak Hegyközszáldobágyon

Fotó: Longplay foto srl

Helyi tanácsosok és szülők fogtak össze szombaton Hegyközszáldobágyon, hogy közös erővel felújítsák a település központjához közel lévő parkot. Szabó József, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje is ellátogatott a helyszínre.

Napos időben dolgoztak a szombati nap folyamán Hegyközszáldobágyon azok az önkéntesek, akik Somogyi Lajos, Hegyközpályi RMDSZ-es polgármester jelöltje és Kozelka Róbert helyi szakember vezetésével a több mint tíz éve kialakított park felújításán dolgoztak.

A Kozelka Róbert tervei alapján megépített játszótérből és horgásztóból álló parkra már nagyon ráfért a helyreállítás, ezért a helyi közösség úgy döntött, hogy kalákában fog neki a rendbetételének. Az önkormányzat saját költségvetésből vásárolta meg az ehhez szükséges eszközöket, azaz a csúszdákat és a hintákat, amiket kicseréltek az önkéntesek, illetve kicserélték még a homokot, körbeásták a fákat, újrafestették az oszlopokat, és Német Árpád helyi asztalosnak köszönhetően a kihelyezett padok régi deszkáit frissen legyalultakra cserélték. A helyszínen egy kis időre Szabó József RMDSZ-es megyei tanácselnök jelölt és Somogyi Lajos RMDSZ elnök, polgármester jelölt is kivette részét a munkából. Szabó József elmondása szerint jó látni az önszerveződő kaláka akciókat magyar közösségeinken belül, melyet Tulipán Kaláka név alatt több mint nyolc éve élesztett újjá a megyei érdekvédelmi szövetség. „Gratulálok mindenkinek a mai munkához és hasonló sikert kívánok a szeptember 27-i választásokhoz is úgy a helyi, mint a megyei csapatunknak” – tette hozzá.

A közel 70 ár területű park a kitartó munkának köszönhetően jövő szombaton teljesen újjá varázsolódik, a csapat ugyanis ekkor folytatja a megkezdett rendbetételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!