Koronavírus

2020.08.12. 12:55

Ismét több mint ötven új beteg Biharban

Az országos stratégiai kommunikációs csoport szerdai jelentése szerint Bihar megyében huszonnégy óra leforgása alatt 55 új koronavírussal fertőzött beteget vettek nyilvántartásba ezzel 1439-re nőtt a megyénkben regisztrált esetek száma. A jelentés szerint augusztus 10-én tíz óra és augusztus 11-én tíz óra között országszerte 43 ember halt meg az országban, közöttük van Bihar megyében regisztrált haláleset is. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) szerdai jelentésében is azt közli, hogy eddig 783 ember gyógyult ki megyénkben a fertőzésből, vagyis huszonnégy óra leforgása alatt 19 embert nyilvánítottak gyógyultnak. Az igazgatóság tudatja azt, hogy Bihar megyében 349 fertőzöttet kezelnek kórházban, hattal kevesebbet, mint egy nappal korábban.

Ellenőrzések

A DSP beszámol arról is, hogy augusztus 11-én és augusztus 12-én reggel nyolc óra között a rendőrökből és csendőrökből álló vegyes őrjáratok 453 személyt ellenőriztek. Az említett huszonnégy órás időintervallumban 67 szankciót róttak ki a járványvédelmi előírások megszegése miatt, a bírságok összértéke 17.500 lej volt. A csendőrök őrzik az újra megnyitott karantént. A felsorolt tevékenységekben 276 rendőr és 52 csendőr vett részt. A katasztrófavédelem 11 munkatársa szállította el a fertőzött vagy fertőzésgyanús embereket a váradi városi kórházba és tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!