Bihar hírei

2017.11.01. 08:57

Horgászverseny volt Bihardiószegen

Az elmúlt hét végén szombaton, október 21-én rendezték meg a bihardiószegi Fácános tavon a helyi sporthorgászok nagy örömére a Horgász Kupa versenyt mely 26-an vettek részt.

Az elmúlt hét végén szombaton, október 21-én rendezték meg a bihardiószegi Fácános tavon a helyi sporthorgászok nagy örömére a Horgász Kupa versenyt mely 26-an vettek részt.

Egybotos, úszós szerelékkel horgászhattak a résztvevők hat órán keresztül, s a lehűlő vízben édesgethették magukhoz a halakat. 26 versenyző vett részt a versenyen 11 évestől 70 éves korig. Reggel 9 órakor kezdődött a verseny, s mindenki a saját döntése szerint kishalra, illetve nagyobb pontyra élezte a horgait. Mindenki meglepetésére Mados Attila Ferenc polgármester csóré kolbásszal (mititei) vendégelte meg a horgászokat, akik horgászhelyükön fogyaszthatták el reggelijüket, s utána sörrel csillapíthatták szomjukat. A bírói, s az adminisztratív feladatokat Füzesi Laura és Tótfalusi Enikő látták el Törő Gyula szervező segítségével. A finom bográcsgulyás a Zichy Gazdakör tagjait dícséri: Kun Géza és Tolnay Gábor szorgoskodtak.

Nyertesek

A horgászverseny első és legfontosabb szabálya. Érezze jól magát mindenki! Ez meg is valósult, s talán Hegedűs Árpád volt az első, aki a legnagyobb örömöt érezte, mikor partra vezette a verseny legnagyobb halát: egy 2,27 kg-os pontyot. Meg is kapta érte a legnagyobb kifogott halért járó díjat. A kifogott hal mennyisége szerint az első öt horgász lett díjazva. Nyereményük egy-egy kupa, illetve emlékérem valamint horgászbotok és halászzsákok. Az első helyezést Szász Csaba kapta, aki 6,50 kg halat fogott ki, a másodikat Seres Sándor 4,87 kg hallal, a harmadik Szabó Szabolcs, neki 4,73 kg halat sikerült kifognia, a negyedik helyezést Botos Gergő kapta meg 3,37 kg hallal, az ötödik pedig 2,18 kg kifogott hallal Perecz János lett. Dícséretet érdemel Hegyi Balázs, Bíró József, Bazoc Nicoale, Szilágyi Sándor, Tótfalusi Dániel és Malita Mircea is. Külön emléklapot kapott a legidősebb horgász: Tolnay István, és a legfiatalabb horgász: Varga Róbert-Botond is. A leggyengébben teljesítő versenyző vigaszul egy 3 m-es spiccbottal térhetett haza megkapva az esélyt, hogy gyakorolhasson a következő versenyre. A résztvevők Tolnay László 2016-os Merlot – jával koccintottak a sikeres napra, s azzal a reménységgel tértek haza, hogy hagyományteremtő rendezvényen vettek részt.

Törő Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!