Bihar hírei

2019.08.01. 09:09

Halálos áldozatai is vannak a pusztaújlaki balesetnek

Két személy életét vesztette és heten megsérültek a csütörtök reggeli, pusztaújlaki (Uileacu de Criş) balesetben.

Két személy életét vesztette és heten megsérültek a csütörtök reggeli, pusztaújlaki (Uileacu de Criş) balesetben.

A közúti baleset az 1-es jelzésű országúton, Pusztaújlakon történt. Egy kilenc személyes kisbusz és egy teherautó ütközött frontálisan, valószínűleg előzés közben, melyet a kisbusz sofőrje kezdett. A kisbusz 42 éves vezetője, egy moldovai köztársaságbeli férfi a járművel egy veszélyes kanyarban (mely jelezve is volt) kezdett szabálytalan előzésbe, így ütközött össze a teherautóval, melyet egy 50 éves Dolj megyei férfi vezetett. Az ütközés következtében a kisbusz egy, az út mellett várakozó személyautónak nyomódott.

A buszban nyolc személy ült, mindannyian moldovai lakosok. Az 112-es segélyhívót 6.20 óra körül hívták. A helyszínen katonai tűzoltók, rohammentők és mentősök, valamint rendőrök is intézkedtek. A tűzoltók két személyt szabadítottak ki az összeroncsolódott kisbuszból, a sofőrt és egy 33 éves férfit, akik mindketten életüket vesztették. A hét sérült személyt ellátták, majd kórházba szállították. Egyikük súlyos állapotban van, a többiek különböző zúzódásokat szenvedtek. A hét sérült személy közül hat férfi és egy nő, 19–50 év közöttiek. A forgalmat sokáig lezártva az említett útszakaszon, a rendőrség elkerülőutat jelölt ki. A Nagyváradról Kolozsvár felé tartó járműveket a 108/I jelzésű megyei útra terelték, Telegden át, az ellenkező menetirányúakat pedig a 764-es megyei útra. Azonban így is szinte Nagyváradig álltak az autósorok, még kora délután is, ugyanis a helyszínelés több órán át tartott. A kisbuszt 11 óra körül szállították el a baleset helyszínéről. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!