Bihar hírei

2017.12.08. 12:22

Fogtündér megelőzte a mikulást

Több mint kétszáz ajándékcsomaggal érkezett Szalacsra a mikulás. Az oviba és alsós osztályba járó gyerekek mindegyike ajándékokkal térhetett haza. A bátrabbak a nagyszakállú láttán már kiálltották is, mi az, amit szeretnének. Még szerencse, hogy a puttonyba nem fér be a traktor.

Több mint kétszáz ajándékcsomaggal érkezett Szalacsra a mikulás. Az oviba és alsós osztályba járó gyerekek mindegyike ajándékokkal térhetett haza. A bátrabbak a nagyszakállú láttán már kiálltották is, mi az, amit szeretnének. Még szerencse, hogy a puttonyba nem fér be a traktor.Az ottományi kisiskolásoknál kezdte ajándékozó útját Mikulás, így közben volt arra idő, hogy minden ovis megérkezzen. Ahogy az lenni szokott idén is verssel, énekkel és rövidebb előadásokkal kedveskedtek a kicsik. Bár olyanok is akadtak, akik csak szüleik ölében érezték magukat biztonságban, mert féltek a télapótól. Pedig az igyekezett nagyon kedves lenni minden kis ottományi manóval (ez a nemhivatalos megnevezése az itteni ovinak).

Fogtündér hamarabb érkezett

Az útját a szalacsi Pitypang oviban folytatta, ahol már szintén nagyon vártak a rőtt szakállú bácsikára. Szépen csoportokba rendez(őd)ve énekkel, versikével és ajándékkal várták a télapót, aki ezután át is adta a csomagocskákat. Volt, ahol süteménnyel, míg másutt kis kézimunkával elkészített arcképét kapta meg ajándékba. Érdekesség, hogy az egyik osztályba fogtündér járt korábban, ezért a tanítónéni kis gondolkodási időt kért, hogy megbeszélhesse az osztlállyal azt, hogy vajon megérdemlik-e ezek után a diákok az ajándékokat. És, ahogy az a mesékben is lenni szokott visszatértekor a télapó mindenkinek odaadta az előre már elkészített kis csomagokat. Ezért viszont cserébe meg kellett neki ígérni azt, hogy jobban fognak majd viselkedni. Ígértek később a felsős tanulók is, méghozzá azt, hogy nem fogják majd a csomagolópapírokat az utcán elejteni, hanem azt rendes gyerek módjára szépen a kukákba teszik.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is egyrészt az önkormányzat, másrészt pedig egy vállalkozó volt az, akik mintegy 3500 lej értékben áldoztak a gyerekek ajándékozására.

Szűcs György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!