Bihar hírei

2016.08.31. 11:18

Érmelléki motocrossos Hódmezővásárhelyen

Augusztus 28-án rendezték meg a magyar országos motocross bajnokság hatodik fordulóját Hódmezővásárhelyen, melyen egy érmihályfalvi versenyző is rajthoz állt.

Augusztus 28-án rendezték meg a magyar országos motocross bajnokság hatodik fordulóját Hódmezővásárhelyen, melyen egy érmihályfalvi versenyző is rajthoz állt.

Az érmihályfalvi Sziky Attila nevével találkozhattak már olvasóink, akkor, amikor a helyi Transbuldex Ringen zajlott motorversenyekről számoltunk be, illetve extrém-kerékpáros hobbijáról is írtunk már. Ebből is látszik, hogy vonzódik a "nem nyugis" sportokhoz, ezek műveléséért akár testi épségét sem kíméli. Augusztus utolsó vasárnapján Hódmezővásárhelyen vett részt a magyar országos motocross bajnokság 6. fordulóján, ahol a tömegsport/III. osztály/MX2 géposztályban állt rajthoz (volt még élsport, extra, I. és II. osztály, senior, amatőr és szuper kategória.) Attila egy helyi és egy magyarországi cég támogatásával tudott részt venni a versenyen, melyre családtagjai, sőt, egy kisebb szurkolótábor is elkísérte. A bajnoki pontokért két futamban mérték össze tudásukat a motorosok, a bajnokság résztvevői és az úgynevezett napi versenyzők egyaránt.

Két futam

Attila nem a legjobb formájában ült motorra, mivel a nyáron csak két alkalommal tudott edzeni, aztán nem sokkal a verseny előtt tönkre ment a motorja, ezért kölcsön járgányra kellett üljön, s ha ez még nem lenne elég, a pár nappal az utazás előtt még meg is betegedett. Az akadályok ellenére is rajthoz állt, az első futamot kategóriájában meg is nyerte, a másodikban második lett, eredményei összesítésben a dobogó második fokához voltak elegendőek. A fentiek mellett az eredmény értékét emeli, hogy a napon közel 40 Celsius fokos melegben sok versenyző nem is vállalta a második futamot. "A hódmezővásárhelyi egy nagyon technikás motocross pálya, tele van nagy és nehezen teljesíthető ugratókkal, talán ezért is nem volt jellemző az amatőrök jelenléte a versenyen. A futamok közben voltak balesetetek is, de senki sem sérült meg komolyabban", mondta el lapunknak Sziky Attila.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!