Beruházás

2021.03.12. 12:02

Buszpályaudvar épül Margittán

Elkezdődtek a buszpályaudvar építési munkálatai csütörtökön Margittán. A létesítmény két részből fog állni. Az egyik 105 négyzetméteren terül majd el, és lesz 20–30 fős váróterme elektronikus kijelzővel és hangszóróval, jegyárusító- és információs irodája (hozzáférés két irányból, belülről és kívülről is), vizesblokkja, kioszkja, egy öltözője a személyzetnek fenntartva és egy műszaki/karbantartói helyisége.

A másik a 272 négyzetméteres fedett peron, szintén elektronikus kijelzővel és hangszóróval, valamint térfigyelő kamerával. A megvalósítási időszak öt hónap, a kivitelező a Flodor Transcom Kft., a beruházás értéke áfa nélkül több mint 914 ezer lej.

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint ugyanakkor előkészítik a dokumentációt ahhoz, hogy a belényesi buszpályaudvar építése is elkezdődhessen. A két befektetést a megyei önkormányzat valósítja meg a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen (ADD) és a Megyei Főépítészeti Hivatalon keresztül. Ezeken kívül fontolgatják annak lehetőségét, hogy buszpályaudvarok épüljenek Nagyszalontán és Széhelyhídon is. Nagyszalonta esetében folyamatban van a hatástanulmány kidolgozása, Székelyhídon pedig szerződést kötöttek a hatástanulmány elkészítésére.

Borítóképen: az új buszpályaudvar látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!