Bihar hírei

2016.02.29. 12:29

Álarcos parádé kabaréval fűszerezve Bályokon

Az általuk teremtett hagyományt követve a szépen felújított bályoki művelődési házban február 27-én délután, idén is megrendezték az Álarcos parádét, melyet kabaré előadással fűszereztek.

Az általuk teremtett hagyományt követve a szépen felújított bályoki művelődési házban február 27-én délután, idén is megrendezték az Álarcos parádét, melyet kabaré előadással fűszereztek.

A diákok két korcsoportban – óvodások és I-IV osztályosok, valamint V-VIII osztályosok –, összességében 34-en, mutathatták be ötletesnél-ötletesebb jelmezeiket, melyet saját elgondolásuk alapján szüleik segítségével készítettek el. A kivitelezésen meglátszott, hogy gyakorlott álarckészítőkről van szó, akik az évek során sokat fejlődtek ötlet és kivitelezés szempontjából egyaránt. A nézőtéren foglaltak helyet a szülők és érdeklődők, akik a bemutatáskor tapssal jutalmazták a jelmezkészítők munkáját. A zsűrit gyakorlott jelmezelbírálók alkották, akik bizony nem voltak könnyű helyzetben döntéshozatal előtt. Tagjai: Hansági Mária, Pongor Amália, Timár Angéla, Horváth Ramona, Debreczeni Erik. Végül sikerült konszenzusra jutniuk és megállapítani a sorrendet. A mezőny erősségét tükrözi az is, hogy több megosztott díj volt és különdíjakat is kiadtak.

Az okleveleket és az ajándékcsomagokat Daróczi Mihály alpolgármester és a műsorvezetők – Seres Erzsébet, Fazekas Paula, Szűcs Otília – adták át. Az alpolgármester díjátadás közben minden gyermeket külön- külön megdicsért és bíztatta, hogy a jövő évi parádén is vegyen részt. Köszönetet mondott a gyermekeknek és a szülőknek Seres Erzsébet is, aki kezdettől műsorvezetője ennek a hagyományt keltő bályoki eseménynek. A jók közül a legjobbak a következők voltak. Kis csoport: I. Debreczeni Edmond, II. Fazekas Zsófia, III. Duma Olívia, Debreczeni Kristóf. Nagy csoport: I. Debreczeni Evelin, II. Borzási Partik, III. Bede Benjámin. A rendezvény támogatói a főszervezőkön kívül Hansági Mária, Tamás Amália, Seres Erzsébet és Daróczi Judit voltak. Mint mindig a szülők most is nagy adag fánkot sütöttek, mely finomságból mindenkinek bőven jutott.

A díjkiosztó után a margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportja mutatta be a környéken igen nagy sikernek örvendő kabaréműsorát. A csoport visszajáró vendég a településen, hiszen kezdettől fogva Bályokon minden évben bemutatták műsorukat, kivéve az utóbbi két évet (2014-2015), amikor a művelődési ház felújítás alatt állott. Hosszú éveken keresztül Bályokon tartották meg a kabaré első előadását. Műsorukat, mint mindig, most is, teltház előtt mutatták be és igen nagy sikere volt. Előadás után, akárcsak az előző években, a vendéglátók az öltözőbe vonultak, ahol együtt énekelték egymás nótáit a színjátszókkal. A több mint két évtized alatt szoros baráti kapcsolat alakult ki fellépők és vendéglátók között. A csapat már most meghívást kapott a jövő évi szereplésre, melyet akkor is az Álarcos parádéval fognak összekötni. A tartalmas, jól szervezett hétvégén unokától-nagyszülőig mindenki jól érezte magát. Az esemény szervezői a helyi RMDSZ szervezet, és az önkormányzat voltak

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!