Bihar hírei

2018.01.04. 10:50

Bihar megyei atléták gálája

A napokban immár a huszonegyedik alkalommal tartották meg a Bihar megyei atléták gáláját, melyhez kicsinek bizonyult a sportiskola nagyterme. A díjazásokat kategóriánként ejtették meg.

A napokban immár a huszonegyedik alkalommal tartották meg a Bihar megyei atléták gáláját, melyhez kicsinek bizonyult a sportiskola nagyterme. A díjazásokat kategóriánként ejtették meg.

Az ünnepségen sportolók, edzők, tanárok, sportvezetők szponzorok voltak jelen, és természetesen a kisebb, fiatalabb sportolók szülei is. Ugyanakkor meglepetés volt, hogy hiányoztak a Városi SK (CS Municipal) képviselői. „Sokan közületek még nem is éltek, amikor az első hasonló gálát megtartottuk” – kezdte köszöntőjét az esemény szervezője, Virgil Preda edző, az országos szövetség alelnöke, a megyei szövetség elnöke, utalva arra, hogy már 21. alkalommal teremtettek lehetőséget a sportágat kedvelőknek és gyakorlóknak a találkozásra. Felidézte, hogy az 1989 utáni időszak egyik legjelentősebb sportágává vált az atlétika Bihar megyében, számos országos és nemzetközi szintű bajnokot is nevelve. Az eseménynek a hagyományhoz híven voltak kulturális momentumai is, illetve a díjazásokat kategóriánként ejtették meg. Utóbbival kapcsolatban az elnök kifejtette: minél több sportolót kívántak elismerésben részesíteni, hogy érezzék a megbecsülést, hogy tagjai egy nagy családnak.

A díjazottak

Övéké a jövő: David Dascăl, Marian Rus, Aida Bumbu; Reménységek: Jonathan Bulzan, Nagy Bianka, Adrian Gherman, Mădălin Trip, Raisa Sabău, Anamaria Durnea, Vanesa Negreanu; Elsőként a pódiumon: Giulia Ungur, Szatmári Boglárka, Luca Hegheduş, Mezősi Petra; Beváltott remények: Denis Todea, Andrei Tripa, Fándly Márk; Kitartóak: Denisa Iljes, Olah Robert, Alexandra Băncui, Estera Ilie, Denisa Coita, Király Bálint, Alexandru Petruşan, Florin Obadă, Daria Sfârlea, Cristian Oros, Adrian Pop, Daria Miheş, Daniel Copil, George Farcaş, Stoker Attila, Alexandru Trip, Máté Antal, Alesia Breje, Gabriela Bronţ, Ecaterina Cărbunar, Sara Cadar, Horia Dobândă, Delia Neag, Horaţiu Sabău, Carmen Luca, Larisa Brândaş, Alisia Rengle.

A legjobbak: Ligia Bara Grozav (magasugró, edző Mariana és Virgil Preda); Laviniu Chiş (futó, 3000 méter, edző Olah Robert); Vasile Conţ (futó, 5.000 méter, edző Olah Robert), Claudiu Haşegan (magasugró, edző Mariana és Virgil Preda), Eduard Hercuţ (futó, 1.500 méter, edző Florin Indrie), Costică Mureşan (tízpróba, edző Virgil Preda), Cristian Méhes (kalapácsvető, edző Méhes Lívia és Albert), Alexandru Gârz (diszkoszvető, edző Méhes Lívia és Albert), Luca Abrudan (magasugró, edző Mariana és Virgil Preda), Szamanta Potra (futó, 400 méter, edző Olah Robert), David Pentie (futó, 400 méter, edző Florin Indrie), Antal Gergő (magasugró, edző Mariana şi Virgil Preda), Andrei Vereş (gátfutó, 400 méter, edző Florin Indrie).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!