Olimpia 2020

2021.08.03. 07:27

Hihetetlen futam után Berecz Zsombor futamgyőztes és ezüstérmes

Hihetetlen izgalmak után Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett a finn dingi hajóosztályban a tokiói olimpián. A magyar versenyző az éremfutamot kiváló versenyzéssel megnyerte, brit riválisa nagyot hajrázva a negyedik lett, így összetettben az aranyérmet is megszerezte. Berecz a sportág eddigi legjobb magyar eredményét érte el.

KARÁDI ZOLTÁN

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Jól kezdődött számunkra az éremfutam, mert egyrészt Berecz jól rajtolt, másrészt, az éllovas Scottnak korai rajt miatt vissza kellett fordulnia és újra startolnia, így csak a mezőny hátsó részében haladt.

A magyar vitorlázó állandósította a helyét az első kettő között, míg a brit liftezett az ötödik és a nyolcadik hely között, így virtuálisan hol ő, hol Scott volt az olimpiai bajnok. Igazából azzal már nem is kellett foglalkozni, hogy esetleg összetettben visszacsúszhat, mert az őt üldöző spanyol riválisa is csak a középmezőnyben haladt.

Az utolsó bójához érve Berecz magabiztos vezetésre tett szert, s ekkor a brit csak hatodik volt. A hátralévő néhány száz méteren azonban két helyet is előre tudott jönni, így végül visszaszerezte a már-már elúszni látszó olimpiai aranyat, míg Berecz Zsombor futamgyőztesként lett végül ezüstérmes, ami a magyar vitorlássport eddigi legjobb olimpiai helyezése. Eddig a Detre testvérek 1980-ban, repülő hollandi hajóosztályban elért bronza volt a legjobb eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!