Lemondás

2021.10.12. 12:11

Ludovic Orban szerdán beterjeszti lemondását a képviselőház elnöki tisztségéből

Ludovic Orban, a képviselőház elnöke kedden bejelentette, hogy szerdán délben lemond házelnöki tisztségéről.

„Becsületes, szavatartó ember vagyok, holnap (szerdán – szerk. megj.) 12 órakor benyújtom lemondásomat képviselőház-elnöki tisztségemről” – mondta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusa a parlamentben.

Ludovic Orban szeptember 25-én a PNL vezetőségének terjesztette be lemondását házelnöki tisztségéből, miután Florin Cîţuval szemben alulmaradt a pártelnöki székért folyó küzdelemben. Akkor azt mondta, a PNL vezetősége kezében van a döntés, hogy mikor továbbítja a lemondását a parlamentnek. „Ha ma a képviselőház el nyújtottam volna be lemondásomat, akkor valószínűleg egy szociáldemokrata képviselő került volna a házelnöki tisztségbe, és nem akartam ajándékot adni a PSD-nek” – fűzte hozzá magyarázatképpen.

Ugyanakkor nyilatkozta azt is, hogy lemondása 15 napig a PNL vezetősége kezében van, és ha ez idő alatt a párt nem továbbítja azt a parlamentnek, akkor ő maga fogja ezt megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában