Zonadöntőben a Kölcsey kosarasai

Zonadöntőben a Kölcsey kosarasai
A fiú általános iskolások versenyében a kölcseysek, a lány középiskolások között a LPS–sek jutottak az iskolák közötti ob zonadöntőjébe.

Kiélezett küzdelem végén a Kölcsey Ferenc Főgimnázium fiú kosárlabda–csapata nyerte az általános iskolák közötti országos bajnokság megyei szakaszát, és kvalifikálta magát a torna zonadöntőjében. Filip Zoltán edző csapata a Ion Creangă Általános Iskola csapata ellen győzött a döntőben. A helyosztók után a Hám János Iskolacsoport a 3., a Nagykárolyi 3–as Számú Általános Iskola a 4., a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola pedig az 5. lett.. A megyeközti finálét Szatmárnémetiben rendezik majd március 12. és 14. között.

Döntőben a lányok is

Jól szerepeltek a középiskolás kölcseys lányok is torna megyei szakaszán. Csoportjukból a döntőbe kvalifikálták magukat, azonban a utolsó felvonásban alulmaradtak a Sportlíceum csapatával szemben. Harmadik lett a Mihai Eminescu Főgimnázium, 4. az Avasfelsőfalúi Elméleti Líceum, 5. a Nagykárolyi Elméleti Líceum, 6. a Hám János Iskolacsoport, 7. pedig az Élelmiszeripari Szakközépiskola csapata.

Filip csapatainak teljesítménye azért is figyelemre méltó, ugyanis a főgimnzáium tornaterme zárva van több mint fél éve.

Csapatok

A Kölcsey Ferenc Főgimnzáium csapatai

Fiúk: Farkas András, Kallós Tamás, Beluska Ádám, Ari Botond, Bauer Dávid, Mihálka Filipp Dávid, Paulik Máté, Mezei Boldizsár, Kiss Tamás, Erős Edvárd, Korda László, Balog Tamás.

Lányok: Korponai Anita, Szegedy Eszter, Hutton Kinga, Rácz Csilla, Dragomir Melinda, Sorbán Boglárka, Belény Kinga, Vezér Krisztina, Markos Apollónia, Jakab Eszter.

Felkészítőtanár: Filip Zoltán.