Zöldövezet az őssi lakosoknak

Akt.:
Zöldövezet az őssi lakosoknak
A váradi polgármesteri hivatal a Barcăului utca felújítása során egy olyan zöldövezetet kíván kialakítani, mely az Őssi negyedben lakóknak biztosíthat kikapcsolódási, relaxációs övezetet.

Ez az úgynevezett „zöld folyosó” játszóteret, zöldövezetet, sportpályát fog magában foglalni. A projekt jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének szakaszában van, és része Nagyvárad 2017–2023-as fejlesztési tervének. Az erre szánt pénz 14 millió lej, amit a 2014–2020-as regionális operációs programból biztosítanak, amint megnyílik a finanszírozási lehetőség. A terv szerint az Oneştilor és a Densuşianu utcák közötti területen 3 hektárnyi lesz a zöldövezet, további 2 hektárt szánnak a sportpályáknak. A tényleges kivitelezés jövőre kezdődik meg.

Utcafelújítás

Pillanatnyilag a Barcăului utca felújítása zajlik, amit a SC. Drum Construct SRL cég végez, a szerződés értéke 1.982.817 lej (ÁFA nélkül). A kivitelezési határidő 9 hónap, ami novemberben jár le. Eddig az útpadka javítása zajlott le a Lipovei, Greierului és Meşteşugarilor utcák térségében, következik a kanalizálás, az úttest, a járdák és a kocsibejárók aszfaltozása. A Barcăului és a Greierului utcák kereszteződésében körforgalmat alakítanak ki, azt követi az utcai világítás kivitelezése.