Zenés térfoglalás

Zenés térfoglalás
Május 13-án szombaton zenés térfoglalásra hívják a könnyűzene kedvelőit a XXVI. Festum Varadinum szervezői: a Bémer téren felállított színpadon öt zenekar, köztük a Magashegyi Underground és a legendás Beatrice is fellép.

A szabadtéri koncertesemény a kilencvenes évek legismertebb és legkedveltebb magyar popzenekarainak blokkjával kezdődik: 17 órától Kozsó, 17.40-től a Hip Hop Boyz, 18.30-tól pedig a V-tech és Kefir koncerteznek a színház előtti téren.
A popzenei blokkot követően, 19 órától napjaink egyik legkedveltebb alternatív zenekara, a Magashegyi Underground lép színpadra: a csapat, amelynek szólóénekese a TV2 Megasztár című műsorának felfedezettje, Bocskor Bíborka, 2007-ben vált egy csapásra népszerűvé a Szeplős váll című dallal, amelynek társszerzője a francia Manu Chao. A zenekar azóta megújult formában, ám változatlanul különleges hangszereléssel és fülbemászó dalokkal örvendezteti meg fiatal közönségét.
Az estet 21 órától a babos kendős fenegyerekek, azaz a Beatrice koncertje zárja. A Beatrice az 1987-es újjáalakulása után, a rendszerváltás légkörében lett sikercsapat. 1988-ban magánkiadásban végre megjelent első albumuk, az 1991-es Utálom az egész XX. századot című második lemezük pedig 40 héten keresztül szerepelt a Mahasz lemezeladási toplistáján, és az első helyre is feljutott. A lemezről a Beatrice máig legnagyobb slágere a 8 óra munka című dal lett.
A zenés térfoglalás koncertjeire a belépés ingyenes.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .