Zenés térfoglalás Váradon, kicsit másképp

Zenés térfoglalás Váradon, kicsit másképp
Bár a zenés térfoglalásból zenés teremfoglalás lett, ez nem szegte kedvét a közönségnek. Szombaton a Festum Varadinum keretében a Szakszervezetek Művelődési Házának színpadán fellépett Kozsó, a Hip Hop Boyz, Kefir – V-tech, a Magashegyi Underground és a Beatrice.

A szombati kiadós esőzés nem mosta el a jókedvet, csupán helyszínváltoztatást eredményezett, a Bémer tér helyett ugyanis a Szakszervezetek Művelődési Házában zajlott le a 17 órától kezdődő koncertsorozat. Az átszervezés miatt egy félórás csúszás is előállt, ám a Kozsó-koncertre érkezők kihasználták az alkalmat, s az előtérben felbukkanó fellépővel készítettek közös fényképeket. Az első három előadó igazi retró hangulatot varázsolt a terembe, és a közönség egyre csak gyűlt. A székek nem jelentettek akadályt a táncolásban, és a visszatapsolás sem hiányzott. A retró koncertre érkezők talán kicsit sajnálhatták ezek rövidségét, ám a fellépők sorában még ott volt a Magashegyi Underground és a Beatrice is, amelyek külön-külön több mint egyórás koncerteket adtak.

Magashegyi és Beatrice

A hangulat egyre csak fokozódott, a Magashegyi Underground koncertjén már közvetlenül a színpad előtt is teret foglaltak a bulizók. Olyan számok hangzottak fel tőlük, mint a Szemszavak, vagy az Ellenfény, de újabb dalokat is hoztak, mint például az Arcok, utcák, nevek című.

Az est fénypontja sokak számára a Beatrice volt, az ikonikus együttest már színpadra lépésekor is sokan állva, tapsolva fogadták. Nagy Feró nemcsak a színpadot foglalta el, hanem a zene mellett pikantériával fűszerezett beszólásaival fergeteges hangulatot teremtett az egész teremben. A Beatrice koncertjén már állóhely is alig akadt, a terem zsúfolásig megtelt. A repertoárban szerepelt az Utálom az egész XX. századot, de a Nyolc óra munka is, amit a közönség természetesen együtt énekelt az előadóval. Nagy Feró egy szám erejéig átalakult rapperré, de a közelmúltban elhunyt zenészekről is megemlékezett, többek között Cipőről. A majdnem éjfélig tartó koncert után a rajongók az előtérben fotózkodhattak Nagy Feróval.

János Piroska