Zenés nosztalgia a Kiss Stúdióban

Zenés nosztalgia a Kiss Stúdióban
Nagyvárad – A nagyváradi Kiss Stúdió Színház két színművésze, Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos Emlékszel még?…avagy egy kis nosztalgia címmel mutatta be péntek délután vidám, zenés műsorát.

Telt ház előtt mutatta be péntek délután a Kiss Stúdió Színház két színművésze, Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos az Emlékszel még?…avagy egy kis nosztalgia című vidám jelenetekből, villámtréfákból, vers-szavalatokból és nosztalgiát teremtő, régi dalokból álló műsorát. A produkció derűs alaphangulatát teremtette meg Kiss Törék Ildikó A pancsoló kislány című gyermekdallal, illetve a Varga Vilmossal közösen előadott Fecskék című jelenettel, melyből kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben a fecskék tollazatukat kímélve nem röpülve, hanem vonattal utaznak délre telelni és az sem mindegy, hogy milyen a gazdasági helyzet az úticélul kiválasztott meleg éghajlatú országban.

A közönség sorában nagy tetszést aratott a Pesti konyha elnevezésű jelenet, melyben a szakácsnő és a csipkelődő komornyik aktuálpolitikai kérdéseket is érintő párbeszéde hangzik el. Francois Villon tolvajnyelven írott Hadova és Hamuka című versét is igen nagy tetszéssel fogadták a jelen lévők. Ebben Varga Vilmos igen mulatságos parókában és jelmezben osztotta meg jó tanácsait a „rossz életűeknek”. A műsorban elhangzott még Dutka Ákos, Juhász Gyula, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Váradi Tibor, Wass Albert, Zilahy Lajos jelenetei, szövegei, valamint más dalok és kuplék is.

Mészáros Tímea