Zenés est volt Várad-Velencén

Akt.:
Zenés est volt Várad-Velencén
Nagyvárad- Szombaton este ismét zenés táncmulatságot rendezett az RMDSZ nagyvárad-velencei szervezete a Kolozsvári úti római katolikus művelődési házban. Ezúttal a West Life zenekar lépett fel.


Szombat este újból zenés táncmulatságot rendezett az RMDSZ nagyvárad-velencei szervezete a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban: ezúttal a West Life zenekar lépett fel, Molnár Peti és Mezei Csaba közreműködésével. Cservák Miklós körzeti RMDSZ-elnök a Bihari Naplónak elmondta, hogy ezentúl rendszeresíteni szeretnék az ilyen jellegű összejöveteleket, szórakoztató esteket annak betudhatóan, hogy megújult, illetve fiatal tagokkal bővült a választmány. Úgy fogalmazott: régebben a várad-velencei, illetve általában véve a városbeli magyarság találkozóhelyének, fix pontjának számított a művelődési ház, ahol az emberek kellemes környezetben, jól érezték magukat, és közben talán észre se vették, de erősödött az identitásuk. Ha közben változott a világ, s természetesen a régmúlt időket már nem lehet visszahozni, azért valamiféleképpen hozzá szeretnének járulni ahhoz, hogy a most élő generációk is átélhessenek ehhez hasonló élményeket. A terveik szerint ezért lesznek táncestek heti, nótaestek pedig kétheti rendszerességgel, és különböző énekeseket, zenekarokat hívnak majd meg, változatos műfaji repertoárral.

Emlékeznek

Július 6-án, szombaton 19 órától például jól ismert magyar nóta és cigányzene, illetve operetténekesek lépnek majd fel a színpadon egy vacsorafogyasztással egybekötött gálaesten keretében, melyen a váradi származású, közelmúltban elhunyt Kossuth-díjas Kovács Apollóniára emlékeznek. Visser Ágnest Hollandiából, Petik Erzsikét, Rékasiné Icukát, Bányai Mártont és Oláh Istvánt Magyarországról hívták meg, a helyi tehetségeket pedig Iványi Carmen Sylvia, Kiss Lívia, Tasnádi Ferencz és Tasnádi Melinda fogják képviselni. Ugyanakkor pedig a műfaj kedvelői számára egy másik vonzó név Berki László prímás és zenekara.

Ciucur Losonczi Antonius