ERDON Music

2011.05.11. 14:54

Sziget - ismét vár a bulis nyár

<p>Fellép mások mellett Amy Winehouse, a Kasabian, a Pulp, az Interpol, a Chemical Brothers és a National. Az új, eddig nem ismert nevek közül kiemelkedik a Manic Street Preachers.</p>

A közép-kelet-európai régió kulturális sokszínűségének bemutatása lesz az idei Sziget fesztivál fókuszában; a programsorozaton lesz Európa színpad, ismét fellép a Manic Street Preachers, a "mínusz egyedik" napon pedig Geszti Péter és zenészbarátai lépnek fel.Az augusztus 10. és 15. közötti rendezvény programja 90-95 százalékban összeállt, a nulladik nap műsoráról egyelőre még folynak a tárgyalások . A fesztivál, amelynek a Hajógyári-sziget ad otthont, idén 18 éves.

Összegzés

"Továbbra sincs aláírt szerződés a Fővárosi Önkormányzattal, holott már két hónapja megszületett a megállapodás. A tervezet hamarosan ismét a közgyűlés elé kerül" - mondta kérdésre válaszolva Gerendai Károly, a Sziget ügyvezető igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy a szóbeli megállapodás alapján a Sziget 50 millió forint plusz áfa területhasználati díjat fizet a fővárosnak, emellett vállalta, hogy legalább 100 millió forint értékben elad szolgáltatásokat, elsősorban a tömegközlekedés területén. Gerendai Károly kitért arra, hogy a szerződéstervezetet a Jobbik "nehezen értelmezhető" javaslatára a főváros egyoldalúan módosította, ezért kell ismét a közgyűlés elé vinni a kérdést. Ám ez várhatóan rendeződni fog.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Szigeten fellép mások mellett Amy Winehouse, a Kasabian, a Pulp, az Interpol, a Chemical Brothers és a National. Az új, eddig nem ismert nevek közül kiemelkedik a brit Manic Street Preachers, amely tavaly is óriási sikerrel koncertezett a nagyszínpadon, valamint a La Roux és a White Lies. A világzenei színpad idei sztárjai közé tartozik Goran Bregovic és a Wedding And Funeral Band, az AfroCubism, a Gotan Project, az Oi Va Voi és a Cowboy Junkies.

Gerendai Károly szólt arról, hogy megújul a nagyszínpad, és Európa színpad néven egy teljesen új szabadtéri helyszín is lesz. A "mínusz egyedik" napon, augusztus 8-án Geszti Péter és zenészbarátai lépnek fel. Szép Fruzsina, a Sziget fesztivál programigazgatója arról beszélt, hogy idén különös hangsúlyt helyeznek a közép-kelet-európai régió kulturális sokszínűségének bemutatására. Ehhez kapcsolódva tizedik születésnapját ünnepli a Roma sátor, ahol fellép például a Besh o droM vagy a Baltazar Montanaróval megerősített Söndörgő is. A vándorvurstli is közép-kelet-európai vurstli lesz a hatvanas évek klasszikus vidámparkjával, vagyis erőművésszel, törpével és szakállas nővel. A Sziget Paradise a szeretetről, a szerelemről és az emberi kapcsolatokról szól majd; itt lesz lassúzós sátor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!