Zárásként tárlatnyitó

Zárásként tárlatnyitó
A Magyar Kultúra Ünnepe rendezvénysorozat nagyváradi záróeseményeként Kárpáti Gusztáv berettyóújfalui festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás január 23-án a Tibor Ernő galériában.

Zárórendezvényről lévén szó, dr. Fleisz János, a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szevezetek Szövetségének (BINCISZ) elnöke összegezte a Magyar Kultúra Ünnepének eredményeit elárulva, hogy többen fanyalogtak amiatt, hogy túl hosszúra nyúlt az ünnepségsorozat. A “fanyalgóknak” dr. Fleisz János elmondta: az idén új közösségi színtér nyílt a Nagyváradi Várban, új táncbemutató volt, tehát sikeres volt az idei sorozat. “Mindenképpen szeretnénk folytatni a rendezvényt” – szögezte le Fleisz. Porkoláb Lajos, a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Ház igazgatója hozzátette, hogy nem a főszervezők nyújtják egyre hosszabb időtartamúra a Magyar Kultúra Ünnepén, hanem az idők folyamán egyre több civil szervezet csatlakozik a szervezőkhöz valamilyen rendezvénnyel.

Egyenként

Kárpáti Gusztáv, Holló László díjas festő, több magyarországi és külföldi művésztelep tagjának festményeit Holló Barna grafikusművész méltatta, elmondva, hogy Kárpáti az esztétikai és etikai mércét egyaránt alkalmazza műveiben. Majd a kiállított festményeket egyenként sorra véve, egy-egy találó mondattal értékelte azokat, nagy tetszést váltva ki ezzel a nagyszámú közönségből. Beszédének sikerét jelzi, hogy a megnyitó után szinte ugyanannyi gratulációt kapott a tárlatvezetésnek is beillő méltatásért mint maga a kiállító művész. A megnyitó után a vendégek felmentek a Bunyitai Vince könyvtárba, ahol finom ételek-italok várták őket, és ahol kellemes hangulatú beszélgetéssel zárult a rendezvény. A tárlatnyitón Bíró László egy Paganini capricciót hegedűlt és Géczi Júlia diáklány elszavalt egy Arany János balladát.

Pap István