Zarándoklatok az Imádság Évében

A Szatmári Római Katolikus Püspökség az Imádság Évéhez kapcsolódó programjainak keretében zarándoklatokat szervez: Zarándoklat Medjugorjéba, Lourdesba és Mariazzelbe.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség az Imádság Évéhez kapcsolódó programjainak keretében zarándoklatokat szervez:

– június 20 és 26. között Medjugorjéba, ára: 200 euró. Az ár tartalmazza: a biztosítást (6–65. év között), a szállítást, az idegenvezetést, a szállást, a reggelit és a vacsorát (5 éjjel szállást, 4 reggelit és 4 vacsorát).

– június 23 és július 2. között Lourdesba, ára: 350 euró. Az ár tartalmazza: a biztosítást (6–65. év között), a szállítást, az idegenvezetést, a szállást, a reggelit, az ebédet, a vacsorát (5 éjjel szállást, 6 reggelit, 3 ebédet és 5 vacsorát).

– július 7 és július 11. között Mariazzelbe, ára: 170 euró. Az ár tartalmazza: a biztosítást (6–65. év között), a szállítást, az idegenvezetést, a szállást, a reggelit és a vacsorát (3 éjjel szállást, 3 reggelit és 3 vacsorát).

Jelentkezni lehet: 2008 május 30-ig a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca, 2. szám alatt Mekker Enikőnél 0261–714955 és a 0745–785916 telefonszámokon.

A zarándoklatok részletes programjai:

Zarándokút – MEDJUGORJE – 7 nap

1. nap: 9.00 – Szentmise a Székesegyházban majd ezt követően indulás. Szatmárnémeti – Pécs. Szállás a Hajnóczy József Kollégiumban. 

2. nap: Reggel továbbutazás. Késő esti órában érkezés Medjugorjéba. Vacsora és szállás a Blago Korac Panzióban.

3. nap: Reggeli után végigjárják a keresztút  állomásait a Krizevac hegy ösvényein. Majd szabadprogram. Az esti szentmise előtt félórával, közös imádságra találkoznak a templom mögött levő Jézus szobornál. A szentmise után vacsora és szállás a Blago Korac Panzióban.

4. nap: Reggeli. Délelőtt gyalogosan indulnak a „jelenések hegyére”, utánna az Irgalmasság órájában a „kék keresztnél” közösen imádkoznak az Irgalmasság rózsafüzérét. A „jelenések hegyén” a Mária szobor körül közösen csendben imádkoznak. Szabadprogram majd vacsora és szállás a Blago Korac Panzióban.

5. nap: Reggeli.  Csenakoló – Békeoázist látogatják majd Josó atyával találkozás, viszafelé a fátyolvízezés megnézése. Szabadprogram. Vacsora és szállás a Blago Korac Panzióban.

6. nap:  Reggeli. 7 órakor szentmise és ezt követően hazaindulás. Útközben megállás a Karvice vízesésnél, a Makarska zarándokhelyen és Omisnál 2 órás pihenő a tengerparton.

7. nap: Délelőtti órában hazaérkezés.

Zarándokút – LOURDES – 10 nap

1. nap: 19.00 – Szentmise a Székesegyházban majd ezt követően indulás. Szatmárnémeti – Passau.

2. nap: Délelőtti órákban Bécsben a Schönbrunn megtekintése. A délutáni órákban érkezés Passauba. Vacsora és szállás a Sankt Michael központba.

3. nap: Reggeli után városnézés, majd indulás Lyonba ahol esti városnézés után, továbbutazás Lourdesba. Szálláshelyek elfoglalása a Cité Saint – Pierre Központban a kora reggeli órában.

4. nap: Reggeli. Zarándoklat a  jelenések helyére, Massabielle sziklabarlanghoz. A Gave folyó partján a Szeplőtelen Fogantatás, Rózsafűzér Bazilikákat és az Örökimádás Kápolnát nézik meg. Ebéd. A hegyoldalon lévő keresztút állomásait végigjárva keresztúti ájtatosságot végeznek. Vacsora és szállás a Cité Saint – Pierre Központban.

5. nap:Reggeli. A X. Szent Piusz földalatti Bazilikáját nézik meg. Ebéd. Délután szabadprogram. Vacsora után gyertyás körmenetindul a Grottatol, melyen minden este több ezren vesznek részt. Szállás a Cité Saint – Pierre Központban.

6. nap:  Reggeli. Majd Szent Bernadett életével kapcsolatos helyek megtekintése (szülőiház, Cachot börtön, múzeum, Szent Bernadett Bazilika). Ebéd majd szabadprogram. Esti szentmise. Vacsora és szállás a Cité Saint – Pierre Központban

7. nap: Reggeli. Indulás Marseillebe, városnézés. Továbbutazás a francia riviérán, városnézés Cannesba és Monte Carloba. Alvás az autóbuszon.

8. nap: Kora reggeli órában megérkezés Velencébe. Reggeli a Primavera Hotelben. Városnézés, délután szabadprogram. Vacsora és szállás a Primavera Hotelben.

9. nap: Reggeli. Indulás Padova – Szent Antal Bazilika látogatása, majd indulás haza.

10. nap: Késő esti órában hazaérkezés.

Zarándokút – MARIAZELL – 5 nap

1. nap: 19.00 – Szentmise a Székesegyházban majd ezt követően indulás. Szatmárnémeti – Sankt Pölten.

2. nap: Megállás Bécsben, Schönbrunn megtekintése. A délutáni órákban érkezés Sankt Pöltenbe. Szabadprogram, vacsora és szállás a St. Hipolyt Közösségi Központban.

3. nap: Reggeli után Mariazellbe köszöntjük a Szűzanyát a 850 éves búcsújáró helyen. Vacsora és szállás St. Hipolyt Közösségi Központban.

4. nap: Reggeli után indulás Kremsbe – városnézés, majd a Melki apátságot látogatjuk meg. Esti szentmise. Vacsora és szállás a St. Hipolyt Közösségi Központban.

5. nap:  Reggeli. 7 órakor szentmise és ezt követően hazaindulás. Késő esti órában hazaérkezés.

Kapcsolódó:

  • Zarándoklatok az Imádság Évében