Zajlik a fűtési vezetékek cseréje

Akt.:
Zajlik a fűtési vezetékek cseréje
A fűtési vezetékek cseréje miatt napok óta nehézkes a közlekedés az Oneştilor utcán, s a polgármesteri hivatal műszaki bizottságának pénteki ülésén döntenek arról, hogy lezárják-e teljesen az egyik sávot, s ha igen, mennyi időre.

Amennyiben erről születik döntés, megállapítják a kerülő útvonalat is – mondta el szerkesztőségünk kérdésére Mirela Macra, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályának munkatársa.

A vezetékek cseréje, amely miatt 140 méteren keresztül ásták fel az utat, valószínűleg az elkövetkezendő hét második felében fejeződik be, s ezt követően végezhetik el a körforgalom kiépítését az újonnan kicserélt vezetékek fölött, ezt az időjárástól függően, valószínűleg január folyamán fejezik be. A körforgalom létesítéséhez október 19-én fogtak hozzá – a munkálatokat a Costavoc cég végzi el, értékük 793 ezer lej.

A beruházás a körforgalom kiépítése mellett a hozzá csatlakozó négy útszakasz, járdák, kerékpárutak kiépítéséből áll, de az esővíz elvezetés, a közvilágítás kialakítása is ide tartozik, akárcsak a megfelelő közlekedési jelzőtáblák elhelyezése. Ahhoz, hogy mindez létrejöhessen, a városvezetés tizenegy lakást sajátított ki és bontatott le, továbbá megszüntette a Barcăului utcai ócskavas lerakatokat is.