Zöld hétvégét rendeztek Örvénden

Zöld hétvégét rendeztek Örvénden
Bihar megye – Sorbán Levente alsólugasi alpolgármester (örvéndi lakos) kezdeményezésére szombaton és vasárnap Zöld hétvégét rendeztek Örvénden. A kezdeményezést a helybéliek mellett a Bihar megyei EKE tagsága is támogatta.

Szombat délelőtt 10 órakor a kultúrotthon előtt mintegy tizenöt, zömében fiatalokból és gyerekekből álló csoport gyűlt össze. „Folytattuk azt a takarítási akciót, amelyet néhány héttel ezelőtt kezdtünk meg” – mondta az Örvénden élő Grim András, aki egyben az EKE szóvivője is. Most a gát örvéndi oldalát tették rendbe a résztvevők. Itt főleg háztartási hulladék halmozódott fel. Megtudtuk, hogy a környék úgy nézett ki, mintha ott foltokban havazott volna, a zöld füvön sok helyen fehér nejlonzacskók, pillepalackok éktelenkedtek.

Vasárnap faültetési akció szerepelt az örvéndi Zöld hétvége programjában. Délután két órakor a templom előtt gyülekeztek a résztvevők, ahol az első cserfa csemetéket Sorbán Levente alpolgármester, Kánya Endre helyi református lelkipásztor és Grim András ültette el. Ezt követően a többiek is munkához láttak. Miután a templom környékén befejeződött a faültetés, az akció résztvevői a futballpálya felé indultak. Itt folytatódott a munka, majd közös szalonnasütésre és focimeccsre került sor.